Kajganić: Tužilaštvo BiH odlučno da se obračuna sa organizovanim kriminalom

/

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine ima informacije da se navodno sprema likvidacija jednog tužioca ovog tužilaštva i jednog policijskog službenika, zbog čega je danas izvršen pretres u državnom zatvoru u Vojkovićima i na Sokocu, potvrdio je glavni tužitelj Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić.

“Sve informacije se provjeravaju. Pretresi u zatvoru u Vojkovićima su usmjereni na provjere navedenih informacije. Ekipe rade svoj posao, a Tužilaštvo BiH odlučno da se obračuna sa organizovanim kriminalom”, rekao je Kajganić.

Glavni tužitelj BiH je apelirao na sve u javnom prostoru da se predmeti Tužilaštva Bosne i Hercegovine ne vežu personalno za tužitelje.

“U javnosti prilikom izvještavanja o predmetima, naročito o predmetima organiziranog kriminala, ne veže određeno postupanje, personalno za bilo kojeg tužioca Tužilaštva BiH. Nijedan tužitelj ne radi kao privatno lice. Takvo pogrešno postupanje može staviti mete na čela određenih osoba, na pojedine tužioce ili policijske službenike, što nam nije donijelo ništa dobro. Takva ponašanja su ranije rezultovala teškim krivičnim djelima i mi ne želimo da se to dogodi i u budućnosti”, rekao je Milanko Kajganić za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) pretresli su danas nekoliko ćelija u državnom zatvoru u Vojkovićima.

Informaciju o pretresu, koji je vršen prema nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, potvrdila je za Radiosarajevo.ba Jelena Miovčić, glasnogovornica SIPA-e.

Pripadnici MUP-a Republike Srpske po naredbi Suda BiH pretresli su šest lokacija na teritoriji Sokoca i Han Pijeska i tom prilikom kod jedne osobe na Sokocu pronađeno je oružje, preciznije jedan snajper i jedna automatska puška.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Inflacija se smiruje, ali šta čeka bh. građane: Pad kamata tek naredne godine

Kamatne stope kod banaka u BiH u prethodnom periodu...

Poljoprivrednici zabrinuti zbog promjene vremena: Hoće li proljetni mraz uništiti voće

Nakon „ljeta“ u aprilu u BiH stiže drastična promjena...

Američka ambasada u BiH: Za krizu je kriv prije svih Dodik, a ne međunarodna zajednica

Američka ambasada u Sarajevu reagovala je na aktuelnu političku...

Pozitivni podaci: Žene prednjače na doktorskim studijima

Prema statističkim podacima, u Republici Srpskoj doktorske studije upisuje...