SDA ZDK: Sadržilac te nove „programske koalicije“ je da izbace SDA iz vlasti

/

Nakon što su potvrđeni rezultati Općih izbora u BiH, sa osvojenih 11 madata u Skupštini ZDK, SDA je definitivno potvrdila  da ostaje najjača politička stranka u ZDK.

Građani su dali najveće  povjerenje  SDA na  čemu  smo im zahvalni i  SDA ZDK će nastaviti voditi pozitivne procese u Kantonu što su građani prepoznali i nagradili sa većim brojem glasova  nego što SDP i BHI-KF imaju zajedno, a koje se nameću kao predvodnici neke nove većine i tzv. „programske koalicije“.

– Jedini zajednički sadržilac te nove „programske koalicije“ je da izbace SDA iz vlasti u Kantonu  i time ponište volju građana  ZDK  u trenutku kada je ZDK primjer dobre  praske  u  mnogim oblastima i definitivno najstabilniji  kanton u FBiH. Koliko su programski motivisani govori i činjenica da su na prvim zajedničkim sastancima  podijelili  ministarstva  i  funkcije, što je objavljeno, ali ne i demantovano u medijima, pred novinarima opovrgli i kazali da će o tome kasnije odlučivati. Ove činjenice govore sve o toj tzv. koaliciji, odnosno interesnoj skupini,  rekao je Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK.

Uzimajući u obzir volju građana Kantona,  povjerenje  i obaveze koje su nametnuli pred nas,  Kantonalni odbor SDA ZDK, uprkos  određenim  najavama  većine, nastavlja  konstruktivne  razgovore o formiranju nove vlade kantona pred kojom će biti  imperativ da  nastavi  pozitivne trendove  i rad  u interesu građana, saopćili su iz KANTONALNI ODBOR SDA

Povezani postovi

Premijer Pivić na svečanoj akademiji u Tešnju: Treći korpus je bio nesalomljiv bedem ciljevima agresora

Centralni program obilježavanja 31. godišnjice formiranja Trećeg korpusa Armije...

Ministar Šabani i zastupnik Kapković posjetili načelnika Memagića u Olovu: Naglasak na razvoju infrastrukture i okoliša

U sklopu svojih redovnih terenskih posjeta, Adnan Šabani, ministar...

Premijer Pivić i predsjedavajući Huskić čestitali 31. godišnjicu formiranja Trećeg korpusa

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i predsjedavajući Skupštine Ćazim...

Održana 36. sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje ZDK: Osigurati kontinuiran dijalog socijalnih partnera

U sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) dana 29.11.2023. godine...