Pred Vijećem ministara BiH danas 279 tačaka dnevnog reda

/

Pred državnim ministrima na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH naći će se čak 279 tačaka dnevnog reda. 

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici trebalo da razmatra Prijedlog programa reformi BiH 2021., te Prijedlog programa reformi BiH za 2022. godinu, čiji je predlagač Komisija za saradnju sa NATO-om BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o uspostavljanju Komisije za saradnju s NATO-om Bosne i Hercegovine, kao i Izvještaj o radu Komisije za saradnju s NATO-om BiH za period 1. juli 2021. – 30. juni 2022. godine.

Informacija o stanju u oblasti migracija

Predviđeno je i razmatranje Nacrta dokumenta okvirnog budžeta institucija BiH za period 2023. – 2025. godine, kao i Informacije o toku aktivnosti na usvajanju Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu i nemogućnosti primjene Zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama, te odluka o ličnim primanjima koje je donijelo Vijeće ministara BiH tokom 2022. godine.

Informacija o stanju u oblasti migracija u BiH za prvih šest mjeseci 2022. godine, te Prijedlog strategije u oblasti migracija i azila i Prijedlog akcionog plana za period 2021. – 2025. godine, nalaze se u obimnom prijedlogu dnevnog reda sa skoro 280 tačaka.

O kvalitetu tečnih naftnih goriva

Među njima su i Prijedlog odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva, kao i Informacija o negativnom trendu odlaska ljudi iz BiH, posebno mladih.

Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Republike Hrvatske o izgradnji plinovoda “Južna interkonekcija BiH i Republike Hrvatske” na pravcu Zagvozd (HR) – Posušje (BiH) – Novi Travnik/Travnik s odvojkom za Mostar i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Republike Srbije o izgradnji plinovoda “Nova istočna interkonekcija BiH i Republike Srbije” na pravcu granica Republika Srbija – BiH – Bijeljina – Banja Luka – Prijedor – Novi Grad.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Sprječavanja izborne krađe: Tešanj među općinama u kojima će biti uvedeni skeneri

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine usvojila je...

Meteorolozi i danas najavljuju pljuskove

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro. Po...

Hiljade adresa i brojeva građana BiH objavljeno na internet imeniku

Privatni brojevi telefona i adrese oko 10.000 građana Bosne...

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina, kandidovao se i za gradonačelnika Banja Luke

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića čije je ubistvo potreslo...