Doboj: Tokom prethodnog vikenda tehnička neispravnost utvrđena kod 34 vozila

/

Policijska uprava Doboj je tokom prethodnog vikenda realizovala regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu alkoholisanosti svih učesnika u saobraćaju i upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga ili psihoaktivnih supstanci.

Tokom sprovođenja akcije kontrolisana su ukupno 623 učesnika u saobraćaju od kojih je 561 alkotestiran. Zbog vožnje u alkoholisanom stanju iz saobraćaja je isključeno 89 vozača, od kojih je 10 lišeno slobode.

Tri vozača su testirana na prisustvo opojnih droga u organizmu i sva tri su bila pozitivna, te su isti lišeni slobodi. Pet vozača su odbili da se podvrgnu testiranju na prisustvo opojnih droga i isti su takođe sankcionisani.

Tokom provođenja navedene akcije evidentirani su i drugi prekršaji: 59 prekršaja evidentiranih mobilnim radarskim sistemima i uređajima za mjerenje brzine kretanja motornih vozila u pokretu, 19 prekršaja nekorištenja bezbjednosnog pojasa, jedan prekršaj nekorištenja sigurnosne sjedalice za djecu, 34 prekršaja tehničke neispravnosti, jedan prekršaj koji su počinili vozači mopeda, motocikla i bicikla, dva prekršaja upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja neregistrovanim vozilom i dva prekršaja nepropisnog preticanja.

Evidentirana su i 72 prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Policijska uprava Doboj apeluje na vozače, da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Pobjeda Tešanj objavljuje javni oglas za prodaju putničkog i teretnog vozila

Na osnovu člana 122. Statuta „Pobjeda- d.d. Tešanj, Fabrika...

Stranka za BiH i DF se izjasnili: U Tešnju podržavaju kandidata za načelnika iz SDA

Kako još uvijek nezvanično saznajemo lokalni općinski odbori Stranke...

Učenici Mješovite srednje škole Tešanj ostvarili zapažene rezultate na Festivalu rada

Učenici Mješovite srednje škole Tešanj su učestvovali na petnaestom...