Novi članovi Predsjedništva BiH danas polažu zakletvu i preuzimaju dužnost

/

Za danas je zakazana konstituirajuća sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine, na kojoj će biti izvršena primopredaja dužnosti i na kojoj će novoizabrani članovi ove institucije položiti zakletvu.

Podsjetimo, na Općim izborima u BiH održanim u oktobru za članove Predsjedništva izabrani su Denis Bećirović, Željko Komšić i Željka Cvijanović.

Bećirović će naslijediti Šefika Džaferovića, Cvijanović stranačkog kolegu Milorada Dodika, dok će Komšić i naredne četiri godine provesti u Predsjedništvu BiH.

Konstituirajuća sjednica novog saziva Predsjedništva Bosne i Hercegovine bit će upriličena danas s početkom u 13:00 sati.

Podsjetimo, Bećirović je u utrci za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda ubjedljivo pobijedio ispred Bakira Izetbegovića i Mirsada Hadžikadića. Bećirović je osvojio 330.238 glasova, dok su njegovi protukandidati Izetbegović i Hadžikadić osvojili 214.412, odnosno 30.968 glasova.

Komšić je za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda slavio ispred Borjane Krišto. Komšić je dobio glas 227.540 glasova, dok je Krišto osvojila 180.255 glasova.

Željka Cvijanović je u RS izabrana sa 327.720 glasova. Iza nje su ostali Mirko Šarović (224.912), Vojin Mijatović (38.655), Nenad Nešić (34.955) i Borislav Bijelić (8.278).

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Neradna nedjelja: Krši li se njenim uvođenjem Ustav

Javna rasprava o Prijedlogu zakona o unutrašnjoj trgovini je...

Za rad u komisijama pojedini u Vladi FBiH za godinu naplatili i do 30 hiljada KM

Pojedinim zaposlenicama Federalnog ministarstva prostornog uređenja je u toku...

Kako će biti utrošeno odobrenih 120.000 KM za rad penzionerskih saveza u FBiH?

Za finanasiranje rada penzionerskih udruženja u Federaciji BiH iz...

Za “Marš mira” do sada prijavljeno oko 1.400 osoba: U koloni će biti veliki broj mladih ljudi

Do sada je oko 1.400 osoba prijavljeno za ovogodišnji...