Protest mještana Željeznog Polja: Ambulanta u prostorijama škole će ugroziti nastavu

/

Preko 200 građana, roditelja, nastavnika Željeznog Polja, mjesta u opštini Žepče, jučer je na protestu izrazilo svoje protivljenje ideji da se lokalna ambulanta premjesti u prostorije škole, jer smatraju da će to ugroziti proces odvijanja nastave i ugroziti sigurnost učenika i osoblja škole.

Ponovili su da se ambulanta mora hitno vratiti na područje Željeznog Polja, jer ne žele putovati 14 kilometara u Begov Han da bi dobili usluge primarne zdravstvene zaštite.

Rekli su da se nadležni organi izjasne o ovom problemu do petka, te da ako se ne odustane od nastojanja da se ambulanta premjesti u prostorije škole biti primorani da prestanu slati svoju djecu u školu.

– Još jednom se nadamo da će nadležni imati sluha i riješiti ovaj problem u što skorijem roku na zadovoljstvo svih nas – navodi se u saopštenju mještana Željeznog Polja.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Snijeg opet u BiH, evo u kojim predjelima

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno...

U mesnicama u BiH svega 25 posto domaćeg mesa

Uvoz mesa u Bosnu i Hercegovinu nadmašuje izvoz deset...

Cijene namirnica iz aprila ove i prošle godine: Skuplji kafa, riža i meso, evo za koliko

Cijene hrane već nekoliko godina zadaju najviše glavobolje prosječnoj...

Ekonomija u BiH će rasti, ali nema napretka bez dubokih reformi

Ekonomija Bosne i Hercegovine će i ove godine rasti,...