NES Zavidovići delegirao Hašima Mujanovića i Azru Sinanović za ministre u novoj Vladi ZDK

/

Konstituirajuća sjednica novog saziva Skupštine Zeničko-dobojskog kantona je zakazana za ponedjeljak, a kada bi trebala biti formirana nova skupština većina.

Podsjetimo, ranije je tzv. “šestorka” potpisala programsku koaliciju koju bi činili BHi – KF, SDP, DF, NiP, Naša stranka i jedna zastupnica NES-a, što bi bilo dovoljno za 18 ruku od 35.

Narodni evropski savez (NES) je na Općim izborima osvojio dva mandata u kantonalnoj skupštini, ali je predsjednik Regionalnog odbora NES-a Ramo Isak, koji je osvojio jedan od dva mandata, odlučio ne podržati formiranje nove većine.

Iz tog razloga je pregovore za novu vlast vodio Hašim Mujanović, predsjednik GO NES Zavidovići, te aktuelni Gradonačelnik Zavidovića.

Kako su saopštili NES Zavidovići, jučer je održana sjednica gradske organizacije, a tema sastanka su bili izvještaj o rezultatima Općih izbora 2022 godine, predizbornim i izbornim aktivnostima, informacija o konstituisanju vlasti u ZDK, kao i prijedlog kadrova za pozicije ministara u Vladi ZDK, delegirani ispred Gradske organizacije NESa.

Nakon izvještaja o rezultatima ostvarenim na Općim izborima 2022 godine, doneseni su određeni zaključci, upute i pravci djelovanja u budućem periodu.

Prema uputama viših organa stranke, Gradska organizacija NES-a Zavidovici je na istoj sjednici utvrdila prijedloge i donijela odluku da ispred Gradske organizacije NES-a Zavidovici, za pozicije ministara u Vladi ZDK se delegiraju gospodin Hašim Mujanović i gospođa Azra Sinanović, saopštili su iz NES Zavidovići.

Prema saznanjima našeg portala, kadrovima Narodnog evropskog saveza će u novoj Vladi Zeničko-dobojskog kantona pripasti Ministarstvo za privredu te Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, a na čijem je čelu i u proteklom sazivu bila Azra Sinanović.

U slučaju i da Hašim Mujanović prihvati poziciju u izvršnoj vlasti, tada bi bili održani vanredni izbori za Gradonačelnika Zavidovića.

Ipak, prema saznanjima našeg portala u opticaju je još jedno ime iz Zavidovića kada je riječ o raspodjeli ministarskih pozicija koje pripadaju NES-u, konkretno, Ministarstva za privredu.

Podsjetimo, novi mandatar (premijer) za formiranje Vlade će biti Amra Mehmedić, član Bosanskohercegovačke inicijative – Kasumović Fuad (BHI – KF), prenosi Z porta.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Šahovski spektakl: Svečana završnica četvrtog maja u Tešnju

U subotu 04.maja održat će se posljednje kolo šahovskog...

Vlada ZDK odobrila 100.000 KM za poslovnu zonu u Tešnju

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavala premijerka...

OO Merhamet Doboj Jug počeo sa radom

Općinski načelnik Mirnes Tukić primio je danas u posjetu...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...