Pečeni krompir sa susamom

/

Kao prijedlog za današnji ručak donosimo vam recept za susam krompir.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 1 kašika biljnog začina
  • 1 kašičica slatke aleve paprike
  • 1 kašičica čilija
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 50 gr susama
  • 70 gr maslaca

Priprema:

Krompir operite, ogulite i izrežite na četvrtine. Stavite ga u šerpu, nalijte vodom, posolite i stavite da se kuva. Kada počne da ključa, neka se kuva pet minuta i onda odlijte vodu.

U dubljoj činiji pomiješajte maslinovo ulje i začine. U to dodajte krompir, pažljivo promiješajte da se obloži sa svih strana, pa ga preručite u podmazanu vatrostalnu posudu. Pospite ga susamom i protresite kako bi se obložio sa svih strana i na kraju preko krompira rasporedite maslac isjeckan na listiće.

Pokrijte folijom i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko pola sata, a pred kraj skinite foliju da se zapeče i dobije finu koricu.

Izvor: Nezavisne

Povezani postovi

I dalje se traga za Dankom, stotine ljudi i danas na terenu

Od utorka se traga za dvogodišnjom Dankom Ilić koja...

Sjajne vijesti: Uskoro jedinstven uređaj za plaćanje autoputeva u regionu

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu...

U Federaciji BiH skočile cijene namirnica: Evo koliko su poskupili poljoprivredni proizvodi

Podaci Federalnog zavoda za statistiku pokazuju da u februaru...

Dok nabavljamo helikoptere i transportere: “BiH evidentno zaostaje kada je riječ o ulaganju u sigunosni sektor”

U vrijeme globalne nesigurnosti i konstantne napetosti unutar Bosne...