Pečeni krompir sa susamom

/

Kao prijedlog za današnji ručak donosimo vam recept za susam krompir.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 1 kašika biljnog začina
  • 1 kašičica slatke aleve paprike
  • 1 kašičica čilija
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 50 gr susama
  • 70 gr maslaca

Priprema:

Krompir operite, ogulite i izrežite na četvrtine. Stavite ga u šerpu, nalijte vodom, posolite i stavite da se kuva. Kada počne da ključa, neka se kuva pet minuta i onda odlijte vodu.

U dubljoj činiji pomiješajte maslinovo ulje i začine. U to dodajte krompir, pažljivo promiješajte da se obloži sa svih strana, pa ga preručite u podmazanu vatrostalnu posudu. Pospite ga susamom i protresite kako bi se obložio sa svih strana i na kraju preko krompira rasporedite maslac isjeckan na listiće.

Pokrijte folijom i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko pola sata, a pred kraj skinite foliju da se zapeče i dobije finu koricu.

Izvor: Nezavisne

Povezani postovi

Na graničnom prijelazu između BiH i Crne Gore oduzeta garderoba u vrijednosti od 233.000 KM

Na graničnom prijelazu Klobuk, između Bosne i Hercegovine i...

Cijene nekretnina bilježe historijske rekorde: Ko je spreman izdvojiti 1.660.000 KM za stan?

Cijene nekretnina u BiH posljednjih godina bilježe historijske rekorde,...

Saudijska kompanija FLYNAS ove godine povećava broj direktnih letova sa Sarajevskog aerodroma

Avio-kompanija FLYNAS iz Kraljevine Saudijske Arabije i turistička agencija...

Zbog pritvorenog Osmice komandir smjene u Vojkovićima ostao bez čina inspektora

Nemanja Bjelica, komandir smjene u Vojkovićima, koji je dopustio...