Pečeni krompir sa susamom

/

Kao prijedlog za današnji ručak donosimo vam recept za susam krompir.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 1 kašika biljnog začina
  • 1 kašičica slatke aleve paprike
  • 1 kašičica čilija
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 50 gr susama
  • 70 gr maslaca

Priprema:

Krompir operite, ogulite i izrežite na četvrtine. Stavite ga u šerpu, nalijte vodom, posolite i stavite da se kuva. Kada počne da ključa, neka se kuva pet minuta i onda odlijte vodu.

U dubljoj činiji pomiješajte maslinovo ulje i začine. U to dodajte krompir, pažljivo promiješajte da se obloži sa svih strana, pa ga preručite u podmazanu vatrostalnu posudu. Pospite ga susamom i protresite kako bi se obložio sa svih strana i na kraju preko krompira rasporedite maslac isjeckan na listiće.

Pokrijte folijom i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko pola sata, a pred kraj skinite foliju da se zapeče i dobije finu koricu.

Izvor: Nezavisne

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Inspekcija privremeno zatvorila još jedan bazen

Gradski bazen Dobrinja je privremeno zatvoren i neće raditi...

Danas žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću

U skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i...

Direktan sudar kombija i auta: Četiri osobe povrijeđene

U Kaknju se u ranim jutarnjim satima dogodila teška...

Pljuskovi širom zemlje će rashladiti BiH, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i...