Rast vrijednosti prometa u šumarstvu, poljoprivredi i ribarstvu

/

Vrijednost prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva iz vlastite proizvodnje poslovnih subjekata i njihovih dijelova u Republici Srpskoj u trećem tromjesječju ove godine iznosila je 105,2 miliona KM i veća je za 3,3 odsto nego u istom periodu lani, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Najveća vrijednost u prodaji, i to u iznosu od 58,84 miliona KM bila je kod proizvoda šumarstva i veća je za tri odsto nego u istom periodu prošle godine.

Vrijednost prodaje stočarskih proizvoda u posmatranom periodu bila je nešto viša od 25 miliona KM, a ratarskih proizvoda 11,56 miliona KM.

Vrijednost proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva od porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u Srpskoj u trećem tromjesječju ove godine bila je 55,98 miliona KM i veća je za 24,3 odsto nego u istom periodu prošle godine.

Najveća vrijednost u otkupu u trećem tromjesječju ove godine od 25,88 miliona KM bila je kod stočarskih proizvoda i veća je za 23,6 odsto nego u istom periodu prošle godine.

Izvor: Nezavisne

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Međunarodni aerodrom Sarajevo ponosni domaćin svečanog otvaranja 46. BH Fashion Week-a

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, prvi put u Bosni i...

BiH za samo pet mjeseci uvezla više od 24 miliona litara flaširane vode

Iako je Bosna i Hercegovina (BiH) zemlja bogata vodom,...

Federacija BiH se u prvih šest mjeseci 2024. putem trezorskih zapisa zadužila za 125 miliona KM

Federacija Bosne i Hercegovine jučer se zadužila za 30...

Sumorna prognoza Centralne banke BiH: Povećanje cijena režija, prijevoza, nedostatak radne snage…

Na osnovu raspoloživih zvaničnih statističkih podataka i informacija s...