Vijeće ministara ponovno se sastaje danas, na dnevnom redu 111 tačaka

/

Nakon što je prošle sedmice prekinuto održavanje 58. redovne sjednice Vijeća ministara, državni ministri danas se ponovno sastaju.

Na dnevnom redu je veliki broj tačaka, od kojih su najvažnije Nacrt zakona o vanjskim poslovima Bosne i Hercegovine, Prijedlog o privremenoj suspenziji carinskih stopa kod uvoza određene robe do 31.12. 2023. godine te nacrti sporazuma između Bosne i Hercegovine i Srbije, odnosno Hrvatske za izgrađnju međudržavnih gasnih interkonekcija.Predviđeno je da, ukoliko ministri ovaj put odluče usvojiti dnevni red sjednice, bude razmatran i prijedlog izmjene Zakona o službi u Oružanim snagama BiH.

Tačka 91. dnevnog reda predviđa informaciju o podnesku aplikantice u predmetu Zornić protiv BiH u vezi sa pojedinačnim mjerama u postupku izvršenja presuda Europskog suda za ljudska prava iz grupe predmeta Sejdić i Finci protiv Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, prošle sedmice prekinuto je održavanje sjednice Vijeća ministara jer su protiv dnevnog reda glasali ministri iz HDZ-a zbog, kako tvrdi ministar finansija BiH Vjekoslav Bevanda, odbijanja da se na dnevni red stavi razmatranje budžeta državnih institucija za 2023. godinu.

Izvor: Klix

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Sprječavanja izborne krađe: Tešanj među općinama u kojima će biti uvedeni skeneri

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine usvojila je...

Meteorolozi i danas najavljuju pljuskove

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro. Po...

Hiljade adresa i brojeva građana BiH objavljeno na internet imeniku

Privatni brojevi telefona i adrese oko 10.000 građana Bosne...

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina, kandidovao se i za gradonačelnika Banja Luke

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića čije je ubistvo potreslo...