Dječaka Mehmeda vršnjaci brutalno pretukli: Polomljena mu je jagodična kost i vilica

/

Sudeći po svakodnevnim dešavanjima, vršnjačkom nasilju u školama nema kraja.

Još jedan slučaj strašnog maltretiranja i fizičkog nasilja nad učenikom dogodio se u Novom Pazaru, kada je prije dva dana, pretučen dječak Mehmed C, piše Blic.

Mehmeda (14) su brutalno napali pri izlasku iz školske sale u krugu škole “Meša Selimović” dok je sa drugarima pratio utakmicu i nanijeli mu teške tjelesne povrede.

Mehmed je hitno prebačen u novopazarsku bolnicu gdje su mu ustanovljene teške tjelesne povrede. Njemu je polomljena jagodica i gornja vilica!

Kako stoji u ljekarskom izvještaju, strašne povrede su došle kao rezultat tuče, a Mehmeda su prethodno pesničili, srušili na pod, a zatim šutirali nogama.

Protiv napadača je podnijeta krivična prijava.

Dječaka je hitno operisao maksilofacijalni hirurg dr. Nermin Badić, a kako kaže dobio je hitni poziv od mlađeg kolege iz bolnice koji ga je obavijestio da povrijeđeno dijete ima maksilofacijalne povrede.

“Kako sam bio kod kuće, odmah sam došao u bolnicu, u mojoj ambulanti sam zatekao dječaka (14) u pratnji roditelja i policije. Kliničkim pregledom ustanovio sam da postoji prelom dijela jagodice i gornje vilice sa desne strane. Govorio je da ga je pretuklo više poznatih vršnjaka na košarkaškoj utakmici. Inače je dječak reprezentativac Srbije u košarci za kadete”, kaže za Kurir dr Badić.

Dječak je odmah primljen u bolnicu.

“Nakon radiografske obrade, pregleda oftalmologa i neurologa, sutradan u ponedeljak prije podne u uslovima kratkotrajne intravenske anestezije, urađena operacija, repozicija polomljenih kostiju. Nakon toga urađen kontrolni postoperativni skener, gdje je konstatovano stanje nakon opisane povrede, postoji korektan odnos polomljenih kraka kostiju, koje su polomljene na više mjesta. Juče je pušten kući”, navodi doktor i dodaje da je putem vibera konsultovao profesora sa VMA koji se složio da se nastavi praćenje pacijenta, repozicija je adekvatna, piše Kurir.

Otac je naglasio da otac očekuje poziv za dječaka iz Bešiktaša za igranje, pa je pitao da li može da igra košarku.

“Tri mjeseca ne smije da se bavi sportom”, ističe dr Badić.

Izvor: crna-hronika

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Vozač povrijeđen nakon slijetanja vozila s ceste kod Zenice

Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se...

Tragedija u BiH: Utopio se maloljetnik

U utorak 18. juna, u Jablaničkom jezeru utopio se...

Tešanj: Iz radne mašine u Vukovu ukradeno 200 litara goriva

Dana 17.06.2024. godine u 14,35 sati putem telefona dežurnom...

Pucnjava za Bajram ugrozila živote porodice s djetetom od sedam godina

U Bihaću se dogodio incident koji je mogao završiti...