Inficirani pacijenti ponovo počeli pristizati u Opću bolnicu Tešanj

/

U bolnicama u Zeničko-dobojskom kantonu na liječenju zbog infekcije Covid-19 trenutno se nalazi 14 pacijenata, što je značajno povećanje u odnosu na proteklu sedmicu, kada ih je bilo ukupno osam. Nakon dugo vremena broj hospitaliziran u tom kantonu je dvoznamenkast.

Svih osam pacijenata u prošli su ponedjeljak bili smješteni u Kantonalnoj bolnici Zenica, ali sada su inficirani pacijenti ponovo počeli pristizati u Opću bolnicu Tešanj, koja prošle sedmice nije imala nijednog takvog pacijenta.

Direktor OBT Omer Bedak tada je u izjavi za Fenu kazao kako su imali jednog pozitivnog pacijenta, ali da su ga, zbog činjenice da je njegovo stanje kvalificirano kao lakše, bili uputili u kućnu izolaciju i liječenje.

 

-Danas već imamo šest pacijenata i to je već ozbiljnija situacija. Imamo pogoršanje epidemiološke situacije, ali ćemo tek vidjeti da li je to trenutni skok ili se radi zaista o nekom novom valu. Čitavo smo ljeto imali stabilnu situaciju – kazao je Bedak, koji napominje kako su “potpuno adaptivni za ovakve situacije” te da bez većih problema mogu hospitalizirati 10-15 takvih pacijenata.

Zenička bolnica ima isti broj pacijenata kao i u prošli ponedjeljak, dok ih je prije dvije sedmice bilo samo pet.

Trenutno na liječenju imamo ponovo osam pacijenata, od kojih su dva na respiratoru. U proteklih sedam dana imali smo i jednog preminulog pacijenata pozitivnog na koronavirus – kazao je direktor KBZ-a Rasim Skomorac, piše direktno.ba

 

Povezani postovi

Dodijeljeni zamjenski mandati: U Parlament bi trebala ući Ermina Salkičević-Dizdarević iz Tešnja

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine dodijelila je...

Dobojlija pucao u kući poznanika: Priveden zbog izazivanja opšte opasnosti

Dobojska policija uhapsila je S.J. iz tog grada zbog...

U Bukvi uhapšen F.E. iz Tešnja zbog posjedovanja Speeda

Sinoć oko  02.50 sati, u mjestu Bukva, od strane...

Tešanj: Na današnji dan 30.01.2013.godine preselio je efendija Hilmo Perčo

Piše: Haris Sejdić Sjećanje Hilmu Perčo/ Na današnji dan 30.01.2013.godine,...