Inficirani pacijenti ponovo počeli pristizati u Opću bolnicu Tešanj

/

U bolnicama u Zeničko-dobojskom kantonu na liječenju zbog infekcije Covid-19 trenutno se nalazi 14 pacijenata, što je značajno povećanje u odnosu na proteklu sedmicu, kada ih je bilo ukupno osam. Nakon dugo vremena broj hospitaliziran u tom kantonu je dvoznamenkast.

Svih osam pacijenata u prošli su ponedjeljak bili smješteni u Kantonalnoj bolnici Zenica, ali sada su inficirani pacijenti ponovo počeli pristizati u Opću bolnicu Tešanj, koja prošle sedmice nije imala nijednog takvog pacijenta.

Direktor OBT Omer Bedak tada je u izjavi za Fenu kazao kako su imali jednog pozitivnog pacijenta, ali da su ga, zbog činjenice da je njegovo stanje kvalificirano kao lakše, bili uputili u kućnu izolaciju i liječenje.

-Danas već imamo šest pacijenata i to je već ozbiljnija situacija. Imamo pogoršanje epidemiološke situacije, ali ćemo tek vidjeti da li je to trenutni skok ili se radi zaista o nekom novom valu. Čitavo smo ljeto imali stabilnu situaciju – kazao je Bedak, koji napominje kako su “potpuno adaptivni za ovakve situacije” te da bez većih problema mogu hospitalizirati 10-15 takvih pacijenata.

Zenička bolnica ima isti broj pacijenata kao i u prošli ponedjeljak, dok ih je prije dvije sedmice bilo samo pet.

Trenutno na liječenju imamo ponovo osam pacijenata, od kojih su dva na respiratoru. U proteklih sedam dana imali smo i jednog preminulog pacijenata pozitivnog na koronavirus – kazao je direktor KBZ-a Rasim Skomorac, piše direktno.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Emotivni oproštaj: Mještani Karadaglija i Jablanica ispratili dugogodišnjeg doktora u penziju

Na inicijativu Begunića Feždada iz Karadaglija, mještani mjesnih zajednica...

Pokušaj mita u Usori: Dvojac pokušao podmititi kantonalne inspektore

Kako stoji u izvještaju MUP-a ZDK na području Zeničko-dobojskog...

Sretne vijesti iz Opće bolnice: Rođeno 5 beba u jednom danu!

U protekla 24 sata, na porođajnom odjelu Opće bolnice...

Zbog radova na elektroenergetskim objektima, struje neće biti od 09:00 do 15:00 sati

Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, bez električne energije...