Inficirani pacijenti ponovo počeli pristizati u Opću bolnicu Tešanj

/

U bolnicama u Zeničko-dobojskom kantonu na liječenju zbog infekcije Covid-19 trenutno se nalazi 14 pacijenata, što je značajno povećanje u odnosu na proteklu sedmicu, kada ih je bilo ukupno osam. Nakon dugo vremena broj hospitaliziran u tom kantonu je dvoznamenkast.

Svih osam pacijenata u prošli su ponedjeljak bili smješteni u Kantonalnoj bolnici Zenica, ali sada su inficirani pacijenti ponovo počeli pristizati u Opću bolnicu Tešanj, koja prošle sedmice nije imala nijednog takvog pacijenta.

Direktor OBT Omer Bedak tada je u izjavi za Fenu kazao kako su imali jednog pozitivnog pacijenta, ali da su ga, zbog činjenice da je njegovo stanje kvalificirano kao lakše, bili uputili u kućnu izolaciju i liječenje.

-Danas već imamo šest pacijenata i to je već ozbiljnija situacija. Imamo pogoršanje epidemiološke situacije, ali ćemo tek vidjeti da li je to trenutni skok ili se radi zaista o nekom novom valu. Čitavo smo ljeto imali stabilnu situaciju – kazao je Bedak, koji napominje kako su “potpuno adaptivni za ovakve situacije” te da bez većih problema mogu hospitalizirati 10-15 takvih pacijenata.

Zenička bolnica ima isti broj pacijenata kao i u prošli ponedjeljak, dok ih je prije dvije sedmice bilo samo pet.

Trenutno na liječenju imamo ponovo osam pacijenata, od kojih su dva na respiratoru. U proteklih sedam dana imali smo i jednog preminulog pacijenata pozitivnog na koronavirus – kazao je direktor KBZ-a Rasim Skomorac, piše direktno.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Amina Kopić: Učenica generacije 2020 – 2024 “JU Srednje tehničke škole” Tešanj

Učenica generacije "JU Srednje tehničke škole" Tešanj je Amina...

Narcis Halilović predsjednik Bosanskog pozorišta Tešanj: U kulturu se jako malo ulaže

Gost našeg podcasta bio je Narcis Halilović, koji je...

MANN+HUMMEL pruža podršku mladim talentima: Ponosni smo što podržavamo obrazovanje

U MANN+HUMMEL BA vjerujemo da je obrazovanje temelj uspješne...

Tešanj: Pronađeno i uklonjeno neeksplodirano ubojno sredstvo

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj Operativni...