Rezime JP Rad Tešanj za 2022.godinu

/

U restoranu Central u Bukvi upriličeno je druženje svih uposlenika JP RAD d.d., članova Nadzornog odbora i predstavnika osnivača preduzeća Općine Tešanj (općinskog Načelnika).

Vrijeme je iskorišteno da uprava preduzeća informiše sve prisutne o provedenim zajedničkim aktivnostima u 2022. godini.

Cilj prezentacije bio je osvrt na tekuću 2022. godinu posmatrajući ostvarene rezultate zaključno sa 30.11.22. Analizirali smo sve izazove sa kojima se preduzeće susreće (poskupljenja električne energije, materijala, goriva, rezervnih dijelova, inflacije…), sa posebnim fokusom na strateške razvojne planirane projekte preduzeća, te ostvarene rezultate po svakom odjelu.

𝗣𝗼𝗿𝘂𝗸𝗮 𝘂𝗽𝗿𝗮𝘃𝗲:

„Godine brzo prolaze. Nedavno smo na ovakav način u sličnom sazivu obilježavali kraj 2021., a evo danas obilježavamo kraj 2022.

Za organizaciju poput naše (99 uposlenih, 8 odjela + labaratorija) , sa širokim spektrom poslova koji obavljamo za našu sredinu godina dana je relativno kratak period.

Mnogo iskušenja i izazova je iza nas, a ono što nas čeka i što je ispred nas vrlo vjerovatno je još veće iskušenje i još veći izazov.

Biti u svojstvu uposlenika ovog preduzeća treba da bude čast i ponos svakog od nas. Radimo na tome da preduzeće bude poželjna sredina za rad. Radimo odgovoran i čestit posao, radimo savjesno i sa ciljem da iz dana u dan prerastemo u savremeno preduzeće sa modernom opremom, sa jasnom vizijom i misijom koju će prepoznati građani i sa preduslovima da zacrtane ciljeve ostvarimo u što kraćem roku.

Želimo pojedinačno da se zahvalimo svakom uposleniku na sinergiji, razumijevanju, istrajnom radu i zalaganju koje smo imali prethodnih 365 dana.

Kroz prezentaciju poslovanja preduzeća prikazat ćemo samo one najvažnije stvari koje smo mogli da uklopimo u 40 ak minuta današnjeg izlaganja. Mnogo se uspomena nakupilo kroz relativno kratak period.

Ono što ćemo spominjati kroz prezentaciju je zasluga svih nas. Kontinuirano, po gotovo svim parametrima procese unutar preduzeća važne za građane i preduzeće guramo naprijed.

Kažu da uvijek može bolje. Složili bi se sa tom konstatacijom i dodali da smo prethodnu godinu osim dobrih stvari analizirali i pripremali planove za poboljšanje stvari u kojima nismo na dobrom nivou, svjesni svojih ograničenja i mogućnosti.

Iz tog razloga tražimo razumijevanje i podršku svih zainteresiranih strana uključujući i Osnivača, građane, privrednike, nadzorni odbor, odnosne sve one koji mogu pomoći da koračamo brže kroz razvojne komponente preduzeća. U prethodnoj godini imali smo jako dobru saradnju sa Osnivačem. Za one koji možda ne znaju u preduzećima na nivou BiH i nije baš to čest slučaj pa su takva preduzeća prepuštena sami sebi i obično su na granici održivosti ili su čak nažalost neodrživa. Komunalna preduzeća u našoj državi se ne doživljavaju na adekvatan način i vode ka situacijama/dubiozama iz kojih je jako teško izaći.

Vjerujemo da mi u Tešnju znamo prepoznati kvalitet i znamo definisati prioritete, te da će JP RAD d.d. u narednim godina napraviti značajne iskorake po svim parametrima važnim za naše funkcionisanje, odnosno da naši građani u potpunosti i kontinuirano budu zadovoljni svim našim uslugama.

Budućim penzionerima za koje smo pripremili prigodne ispraćaje želimo se javno zahvaliti za sve što su radili za komunalno. Njihov doprinos prethodnih godina je nemjerljiv i bit će ga teško nadoknaditi. Novim uposlenicima smo poželjeli dobrodošlicu uz želju da se u komunalnom osjećaju ugodno, ali da u isto vrijeme rade odgovorno, savjesno i čestito svjesni važnosti posla koji obavljaju.“

Dio prezentacije bio je posvećen promociji nove MISIJE i VIZIJE preduzeća, kao i promijeni svijesti o značaju komunalnog preduzeća za našu sredinu, odnosno uticaj preduzeća na kvalitet življenja u našoj sredini.

𝐍𝐎𝐕𝐀 𝐕𝐈𝐙𝐈𝐉𝐀 𝐉𝐏 𝐑𝐀𝐃 𝐝.𝐝.  “𝐓𝐞𝐬̌𝐚𝐧𝐣 𝐬𝐫𝐞𝐝𝐢𝐧𝐚 𝐞𝐤𝐨𝐥𝐨𝐬̌𝐤𝐞 𝐬𝐯𝐢𝐣𝐞𝐬𝐭𝐢, 𝐜̌𝐢𝐬𝐭𝐨𝐜́𝐞 𝐢 𝐩𝐨𝐮𝐳𝐝𝐚𝐧𝐨𝐠 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐧𝐞𝐫𝐬𝐭𝐯𝐚.”

𝐍𝐎𝐕𝐀 𝐌𝐈𝐒𝐈𝐉𝐀: “𝐊𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐮𝐢𝐫𝐚𝐧𝐨 𝐩𝐨𝐝𝐢𝐳̌𝐞𝐦𝐨 𝐤𝐯𝐚𝐥𝐢𝐭𝐞𝐭 𝐳̌𝐢𝐯𝐨𝐭𝐚 𝐮 𝐥𝐨𝐤𝐚𝐥𝐧𝐨𝐣 𝐳𝐚𝐣𝐞𝐝𝐧𝐢𝐜𝐢 𝐯𝐨𝐝𝐨𝐬𝐧𝐚𝐛𝐝𝐢𝐣𝐞𝐯𝐚𝐧𝐣𝐞𝐦 𝐢 𝐞𝐤𝐨𝐥𝐨𝐬̌𝐤𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐡𝐯𝐚𝐭𝐥𝐣𝐢𝐯𝐢𝐦 𝐳𝐛𝐫𝐢𝐧𝐣𝐚𝐯𝐚𝐧𝐣𝐞𝐦 𝐨𝐭𝐩𝐚𝐝𝐧𝐢𝐡 𝐯𝐨𝐝𝐚 𝐢 𝐤𝐨𝐦𝐮𝐧𝐚𝐥𝐧𝐨𝐠 𝐨𝐭𝐩𝐚𝐝𝐚. 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐚𝐫𝐞𝐧𝐭𝐧𝐢𝐦 𝐢 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐚𝐤𝐭𝐢𝐯𝐧𝐢𝐦 𝐨𝐝𝐧𝐨𝐬𝐨𝐦 𝐬𝐚 𝐣𝐚𝐯𝐧𝐨𝐬𝐭𝐢 𝐝𝐨𝐩𝐫𝐢𝐧𝐨𝐬𝐢𝐦𝐨 𝐢𝐳𝐠𝐫𝐚𝐝𝐧𝐣𝐢 𝐬𝐯𝐢𝐣𝐞𝐬𝐭𝐢 𝐠𝐫𝐚đ𝐚𝐧𝐚 𝐨 𝐳𝐚𝐣𝐞𝐝𝐧𝐢𝐜̌𝐤𝐨𝐦 𝐩𝐮𝐭𝐮 𝐢 𝐬𝐦𝐚𝐧𝐣𝐞𝐧𝐣𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐳𝐯𝐨𝐝𝐧𝐣𝐞 𝐨𝐭𝐩𝐚𝐝𝐚 𝐢 𝐬𝐦𝐚𝐧𝐣𝐞𝐧𝐣𝐮 𝐩𝐨𝐭𝐫𝐨𝐬̌𝐧𝐣𝐞 𝐢 𝐠𝐮𝐛𝐢𝐭𝐚𝐤𝐚 𝐯𝐨𝐝𝐞. 𝐍𝐚𝐬̌𝐢 𝐮𝐩𝐨𝐬𝐥𝐞𝐧𝐢 𝐬𝐞 𝐤𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐮𝐢𝐫𝐚𝐧𝐨 𝐨𝐬𝐩𝐨𝐬𝐨𝐛𝐥𝐣𝐚𝐯𝐚𝐣𝐮 𝐢 𝐤𝐫𝐨𝐳 𝐭𝐢𝐦𝐬𝐤𝐢 𝐫𝐚𝐝 𝐫𝐞𝐚𝐥𝐢𝐳𝐮𝐣𝐮 𝐧𝐨𝐯𝐞 𝐢𝐝𝐞𝐣𝐞 𝐢 𝐢𝐧𝐨𝐯𝐚𝐭𝐢𝐯𝐧𝐚 𝐫𝐣𝐞𝐬̌𝐞𝐧𝐣𝐚. 𝐁𝐢𝐭𝐢 𝐧𝐚 𝐮𝐬𝐥𝐮𝐳𝐢 𝐠𝐫𝐚đ𝐚𝐧𝐢𝐦𝐚, 𝐧𝐚𝐬̌𝐚 𝐣𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐣𝐧𝐚 𝐨𝐛𝐚𝐯𝐞𝐳𝐚.”

𝐕𝐫𝐢𝐣𝐞𝐝𝐧𝐨𝐬𝐭𝐢: 𝐎𝐝𝐠𝐨𝐯𝐨𝐑𝐧𝐨𝐬𝐭, 𝐢𝐬𝐭𝐫𝐀𝐣𝐧𝐨𝐬𝐭, 𝐩𝐨𝐬̌𝐭𝐨𝐯𝐚𝐧𝐣𝐞, 𝐭𝐢𝐦𝐬𝐤𝐢 𝐫𝐚𝐃.

Hvala građanima na podršci i saradnji, navodi se u saopćenju za javnost JP RAD d.d. Tešanj.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Šahovski spektakl: Svečana završnica četvrtog maja u Tešnju

U subotu 04.maja održat će se posljednje kolo šahovskog...

Vlada ZDK odobrila 100.000 KM za poslovnu zonu u Tešnju

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavala premijerka...

OO Merhamet Doboj Jug počeo sa radom

Općinski načelnik Mirnes Tukić primio je danas u posjetu...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...