I noktima je potrebna posebna njega tokom zime

/

Hladno vrijeme negativno utiče na nokte, koji postaju suhi i skloni pucanju. Potrebna im je dodatna njega, spolja i iznutra.

Za jačanje noktiju služe vitamini A, C i E, za njihov rast jod i vitamini grupe B, a kalcijum pomaže da budu tvrđi. U svoju prehranu uvedite namirnice koje sadrže ove hranjive supstance.

Sa hladnoćom redovno dolazi i avitaminoza, koja se prvenstveno odražava na stanje noktiju i kože ruku. Napravite vitaminsku kupku – pomiješajte maslinovo ili biljno ulje s malo limunovog soka te držite nokte u takvoj kupki od 10 do 15 minuta. Pravite takve kupke što češće možete, čak i nekoliko puta sedmično. Parafin je još jedno sredstvo koje odlično pomaže pri vraćanju izgubljene vlažnosti te obogaćuje nokte i kožu hranjivim supstancama.

Ako su lakovi koje koristite kvalitetni i u njihovom sastavu nema štetnih sastojaka, zimi nema smisla namjerno praviti pauze između lakiranja noktiju. Gotovo je obrnuto: lak će služiti kao zaštita noktima tokom hladnog perioda. Ipak, ograničite upotrebu sredstava za skidanje laka.

Izvor: Nezavisne.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Uspijeva baš svima: Ova biljka čisti zagađen zrak u našem domu

Ako razmišljate kojom sobnom biljkom ove jeseni uljepšati svoj...

Taste Atlas posvetio posebnu objavu bosanskim pitama: “Pitac” je očekivano na vrhu

Bosanske pite nude razne okuse i nadjeve, a toliko...

Ove uobičajene namirnice su zapravo loše za bubrege

Bubrezi su važan organ u tijelu koji igraju vrlo...

Objavljena nova lista: Ovo su najpouzdanije marke polovnih automobila

Američki Consumer Reports je napravio veliko istraživanje pouzdanosti polovnih...