Svečano otvorene renovirane prostorije Društvenog doma u MZ „Kovači“

/

U Mjesnoj zajednici „Kovači“ upriličena je ceremonija u povodu svečanog otvaranja renoviranih prostorija Društvenog doma. Sredstva za potpunu rekonstrukciju i sanaciju sale, toaleta i kancelarija u Društvenom domu u MZ „Kovači“ obezbijeđena su od strane UNDP-a u okviru II faze projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.

Projekat su pored UNDP-a podržali i Grad Zavidovići i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona. Radovi su obuhvatili pripremne radove, zidarske radove, gips kartonske radove, keramičke radove, molerske radove, instalaciju vodovoda i kanalizacije i elektroinstalacije. U potpunosti je zamijenjena dotrajala stolarija a nabavljena je i računarska oprema, stolovi i stolice.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice „Kovači“ Zahid Avdičević poželio je srdačnu dobrodošlicu zvanicama i mještanima MZ „Kovači“. Zahid Avdičević zahvalio je donatorima na opredijeljenim sredstvima i istakao je da je veoma ponosan na okončani projekat unutrašnjeg uređenja Društvenog doma u Kovačima.

Gradonačelnik Hašim Mujanović naglasio je da mu je ovo jedan od najdražih dana u političkoj karijeri, gdje riječi prelaze u djela, a istovremeno okončanje ovog projekta svjedoči dobroj saradnji predstavnika Mjesne zajednice „Kovači“ sa Gradskom upravom.

Gradonačelnik je izrazio nadu da će se dobra saradnja nastaviti i u narednom periodu za dobrobit mještana Mjesne zajednice „Kovači“. Pohvalio je rad Savjeta ove mjesne zajednice i istakao da MZ „Kovači“ i njen predsjednik mogu poslužiti drugima kao primjer dobrog rada i zalaganja za dobrobit zajednice.

Gradonačelnik je istakao da je centralna ličnost ovakvih svečanosti građanin koji se pita i sluša za način i kvalitet života a predstavnici vlasti u obavezi su udovoljiti zahtjevima svakog građanina.

Ministrica iz prethodnog saziva Vlade Zeničko-dobojskog kantona Azra Sinanović čestitala je na dobrim rezultatima Savjeta MZ „Kovači“ koji se ogledaju u realizaciji ovakvih i sličnih projekata koji će biti od pomoći i na usluzi mještanima ove mjesne zajednice. Istakla je da se radi o atraktivno uređenoj sali koja može služiti i za održavanje sjednica Gradskog vijeća Zavidovići, te je pozvala na nastavak saradnje s ministarstvom i Vladom Zenčko-dobojskog kantona.

Projekt menadžerica Amela Gačanović Tutnjević impresionirana je viđenim i u svom prigodnom obraćanju predložila je da se ovako dobra saradnja sa UNDP-om nastavi i u narednom periodu. UNDP će u saradnji s Vladom Švicarske i Švedske nastaviti podršku projektima jačanja uloge mjesnih zajednica a cilj je da se građani i predstavnici u mjesnim zajednicama što više uključe u rad mjesnih zajednica. Veoma je značajno iskoristiti pruženu priliku za unapređenje uslova života građana i rada savjeta mjesnih zajednica.

Mjesna zajednica „Kovači“ jedna je od šest mjesnih zajednica u Zavidovićima kojoj su odobrena sredstva za poboljšanje uslova, shodno željama i iskazanim potrebama građana.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Vlada ZDK odobrila 100.000 KM za poslovnu zonu u Tešnju

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavala premijerka...

OO Merhamet Doboj Jug počeo sa radom

Općinski načelnik Mirnes Tukić primio je danas u posjetu...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

Tešanj: Problemi i izazovi za porodice s invalidnom i bolesnom djecom

Roditelji djece s invaliditetom koji žive u sredinama punim...