Oglasili se iz KCUS-a: Desetogodišnja djevojčica iz Zenice se nije liječila kod nas

/

Desetogodišnja štićenica Javne ustanove “Dom porodice” u Zenici preminula je u nedjelju.

Nakon što joj se stanje pogoršalo, ona je navodno prebačena na KCUS gdje nažalost preminula. Ovu informaciju su demantirali iz KCUS-a. Oni navode da se djevojčica nikada nije liječila kod njih.

– U cilju istinitog informisanja javnosti obavještavamo Vas da na Klinici za infektivne bolesti KCUS nije liječena niti je preminula desetogodišnja štićenica doma za nezbrinutu djecu “Dom porodica” iz Zenice. Djevojčica nije liječena ni na jednoj klinici KCUS-a – navodi se u saopćenju.

Podsjećamo, djevojčica se žalila najprije na bol zuba i glave, nije imala temperaturu iznad 38 stepeni, a medicinsko osoblje ustanove uključilo joj je neophodnu terapiju i pružili adekvatnu njegu.

Ljekarskim pretragama utvrđeno je kako se radilo o meningitisu, koji je zahvatio područje oka i glave zbog čega nesretnoj djevojčici nije bilo spasa.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Snijeg opet u BiH, evo u kojim predjelima

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno...

U mesnicama u BiH svega 25 posto domaćeg mesa

Uvoz mesa u Bosnu i Hercegovinu nadmašuje izvoz deset...

Cijene namirnica iz aprila ove i prošle godine: Skuplji kafa, riža i meso, evo za koliko

Cijene hrane već nekoliko godina zadaju najviše glavobolje prosječnoj...

Ekonomija u BiH će rasti, ali nema napretka bez dubokih reformi

Ekonomija Bosne i Hercegovine će i ove godine rasti,...