Vodostaji svih rijeka u ZDK u padu: Nije bilo novih izlijevanja

/

Vodostaji svih rijeka u Zeničko-dobojskom kantonu su u opadanju, a svi putevi prohodni za saobraćaj – kazao je u izjavi za Fenu direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite ZDK Džavid Aličić.

Civilna zaštita i vatrogasci sanirali su, napominje, još jučer posljedice izlijevanja rijeka Bioštica i Stupčanica u Olovu te rijeke Fojnica u Visokom, gdje je voda prodrla u park kod zgrade Gradske uprave, ali ne i u samu zgradu. Srednja škola “Musa Ćazim Ćatić” u Olovu bila je ugrožena, ali je intervencijama spriječen prodor vode u zgradu.

– Svi vodostaji su u opadanju, a nije bilo ni novog izlijevanja rijeka na području našeg kantona. Čak se nisu izlijevali ni potoci, jer nije bilo velikih pljuskova. Sve negdje do iza ponoći blago je rastao vodostaj rijeka, čemu su uzrok bile kišne padavine u rejonu Sarajeva, ali su od jutros u četiri sata ponovo nivoi svih vodotoka u konstantnom padu – ističe Aličić.

Na području Grada Zenica, sve do oko 8.30 sati, također je padala kiša, ali je rijeka Bosna u tom gradu u svom koritu te daleko ispod nivoa koji bi mogao prouzročiti probleme zbog izlijevanja iz korita.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Postignut dogovor o značajnom poboljšanju u organizaciji odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama na području ZDK-a

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona...

ZDK preuzeo isplatu dječijeg doplatka nakon izmjena federalnog zakona

Nakon što je prošle godine donesen federalni zakon kojim...

Zenička policija uhapsila muškarca s potjernice, prijetio hladnim oružjem

Zenička policija u večernjim satima u zeničkoj ulici Bistua...

I danas potpuna obustava saobraćaja na putu Nemila-Topčić Polje zbog radova

Za danas je najavljen nastavak radova na magistralnom putu...