Završena Liga SAR: Pobjednik Saudin Isaković iz Zenice

/

Streljački klub SK ZIGANA Tešanj je tokom 2022. godine bio organizator lige u preciznom gađanju iz pištolja kalibra 9×19 mm (vatreno oružje)- LIGA SAR 22. U subotu 21.01. održano je posljednje kolo i pobjednik lige je SAUDIN ISAKOVIĆ iz Zenice. Takmičari iz SK ZIGANA Tešanj su zauzeli drugo, treće i četvrto mjesto.

SK ZIGANA kao jedini klub koji se bavi obukom, rukovanjem i gađanjem iz vatrenog oružja na prostorima općina Tešanj, Usora, Doboj Jug, Maglaj, Žepče i Zavidovići. “Liga  SAR 22 je imala 5 (pet) kola i gađalo se po jasno utvrđenim propozicijama iz pištolja kalibra 9×19 mm.

“Takmičari su imali priliku gađati iz domaćeg pištolja VAMPIR RS9, ali iz pištolja SAR9, kao i pištolja Kilinc i Mega i svojih pištolja. Nagradu je dobio Saudin Isaković koji je osvoji prvo mjesto i pobjednik je lige. Nagrada je pištolja SAR9, koji je u Americi 2020. i 2021. proglašen pištoljem godine. Raduje nas da su takmičari SK ZIGANA TEŠANJ Artuković, Hadžalić i Bahtić osvojili drugo, treće i četvrto mjesto. Na prvoj narednoj sjednici Upravnog odbora kluba ćemo donijeti odluku o novoj ligi i formatu takmičenja za 2023. godinu”, rekao nam je predsjednik SK ZIGANA Tešanj Haris Sejdić.

Posebno priznaje kluba SK ZIGANA dobio je Mujo Pobrić koji je ujedno i predsjednik Skupštine SK ZIGANA Tešanj.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Još jedna velika pljačka novca u Doboju, policija na nogama

Dobojska policija traga za lopovom ili više njih koji...

Firma SeCom Jelah prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

Firma SeCom Jelah je pružila podršku Mješovitoj srednjoj školi...

Tešanj: Tokom vikenda dvije intvencije vatrogasaca

U protekla 72 sata, Profesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) Tešanj...

Tura “No Limit!” – Biciklistička avantura od Minhena do Tešnja

Sedmorica članova biciklističkog tima, Ikre Minhen, krenuli su danas...