Hoće li Vlada ZDK doživjeti rekonstrukciju: Vojin Mijatović zagovara izbacivanje NES-a iz vlasti

/

Gostovanjem na FACE TV Vojin Mijatović, aktuelni podpredsjednik SDP-a BiH “osuo je paljbu” po parnterima  iz koalicije “Osmorka”.

Mijatović je ovo izjavio nakon što u državni Dom naroda BiH nije ušao kandidat SDP-a, nego kandidat Stranke za BiH, za koga su glasali delegati Doma naroda FBiH iz NES-a, Stranke za BiH i Nove generacije.

“Što ne kažu da sa po jednim zastupnikom traže ministre i u Kantonu i u Federaciji. Sad ćemo mi veliki da sjednemo, pa da se ispričamo”-izjavio je u gostovanju na FACE TV Mijatović.

Mijatović je očigledno mislio na NES u ZDK koji je sa samo jednim zastupnikom (jer drugi nije podržao novu vlast) dobio delegata u Domu naroda FBiH (Almina Sivić) i ministra za privredu u Vladi ZDK (Samir Šibonjić).

Nakon toga održan je “prošireni kolegij Predsjedništva SDP-a”, a za danas je zakazan sastanak koalicije “osmorka” ili “sedmorka” zavisi kako ko gleda.

Sudeći po dosadašnjem razvoju događaja rekonstrukcija Vlade ZDK je vrlo izvjesna.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona uspostavila Ured za digitalizaciju

Privredna komora ZDK uspostavila je Ured za digitalizaciju. Ured...

SIPA vrši pretrese u Kantonalnoj bolnici Zenica i teretani u Crkvicama

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Državne agencije za istrage...

Postignut dogovor o značajnom poboljšanju u organizaciji odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama na području ZDK-a

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona...

ZDK preuzeo isplatu dječijeg doplatka nakon izmjena federalnog zakona

Nakon što je prošle godine donesen federalni zakon kojim...