Doboj Jug: Radovi na koridoru Vc

/

Na veliku radost svih stanovnika ovog dijela Bosne i Hercegovine otpočeli su radovi na izgradnji dijela autoputa koji prolazi i kroz Doboj Jug, projekta koji će uveliko poboljšati povezanost naših krajeva kako sa ostatkom države tako i sa Europom i svijetom.

Ne zanemarujući tu činjenicu, a imajući u vidu da je i naša imovina i infrastruktura koju koristimo od iznimne važnosti za sve građane Doboj Juga i naših susjednih općina i gradova imali smo obavezu poduzeti korake na njenoj zaštiti i očuvanju.

Kako je u više navrata obavještena Općina Doboj Jug, tako i nadležne policijske stanice o nesavjesnom ponašanju izvođača radova na navedenom projektu, a koje se ogleda u nepoštovanju dozvoljenih ograničenja i nosivosti pojedinih infrastrukturnih objekata, prvenstveno mosta na rjeci Bosni koji spaja Mraviće i Ševarlije, zatim pristupnih puteva kojim se materijal za izgradnju transportuje, Općinski načelnik uputio je dopis PS Doboj Jug za pojačanu kontrolu saobraćaja preko mosta uz upozoravanje i sankcioniranje vozača teretnih vozila koja prema svjedočenjima i fotografijama pa i videosnimcima prelaze dozvoljenu nosivost mosta.

Uz saradnju sa nadzornim organom nad ovim projektom Općinski načelnik Mirnes Tukić zahtjevat će i dodatni angažmana kada je u pitanju i održavanje saobraćajnica koje se koriste, a koje se u ovoj fazi odnosi na čišćenje nanosa zemlje i drugog materijala koji se iznosi na lokalne puteve.

Općina Doboj Jug nastoji da bude partner na svim projektima koje izvode viši nivoi vlasti i svoj dio obaveza kod pripreme i realizacije ispunjava ekspeditivno i krajnje korektno tako da očekujemo da će i ova problematika biti na najbolji način u konačnici rješena.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Direktor Mann+Hummel: Svake godine rastemo, pokazujemo da se u BiH može uspjeti

Kompanija Mann+Hummel BA iz Tešnja, koja slovi za jednu...

Hoće li Trojka sa strankom „Naprijed“ u Tešnju predstaviti zajedničkog kandidata za Načelnika?

Pripreme za lokalne izbore, zakazane za oktobar 2024. godine,...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za tri bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

JP RAD Tešanj: Podjela kompostera za selekciju komunalnog organskog otpada

Realizacija projekta besplatna dodjela 166 kompostera za selekciju komunalnog...