Sočno teleće pečenje iz rerne: Po receptu najiskusnijih kuhara

/

Stavite brašno sa malo soli u posudu, dodajte teleće meso isjeckano na kockice, pa sve lijepo promiješajte.

Potom u šerpi sa ugrijejanim uljem pržite meso dok ne dobije braon boju. U drugoj posudi također zagrijte ulje i 5-10 minuta pržite celer, luk, mrkvu i gljive isječene na kriške, a krompir isjeckan na kockice.

Zatim dodajte paradajz pire i sve promiješajte, sipajte pivo, a nakon toga i bujon od povrća rastvoren u dvije šolje tople vode. Ostavite da provri, pa dodajte meso i začinite začinima.

Poklopite šerpu i ostavite da se krčka sat. Potom skinite poklopac, pa otvoreno ostavite da se krčka još pola sata ili dok meso ne omekša. Pospite nasjeckanim peršunom i služite.

Potrebno je:

  • 700 g telećeg mesa
  • 800 g krompira
  • 250 g gljiva
  • 3 mrkve
  • glavica crnog luka
  • 4 stabljike celera
  • 2 kašike brašna
  • šareni biber
  • so
  • čubar
  • peršun
  • bujon od povrća
  • korijander
  • šolja piva
  • 2 kašike paradajz pirea

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Ahira Hasić ima novi hit, u spotu i poznata voditeljica iz Beograda

Ahira Hasić, pjevačica iz Sarajeva koja već godinama živi...

Ove godine zvijezde donose velike promjene za određene horoskopske znakove, a evo i koje

Saznajte da li ćete biti srećne ruke i da...

Spisak svih retrogradnih planeta u 2024: Dvije će napraviti totalni haos

Kada je riječ o astrološkim događajima koji izazivaju mnogo...

Pogledajte kako Enis Bešlagić pogađa hrvatske riječi: ‘Šta su pikule, bona?’

Enis Bešlagić (49), poznati glumac iz Bosne i Hercegovine,...