Sočno teleće pečenje iz rerne: Po receptu najiskusnijih kuhara

/

Stavite brašno sa malo soli u posudu, dodajte teleće meso isjeckano na kockice, pa sve lijepo promiješajte.

Potom u šerpi sa ugrijejanim uljem pržite meso dok ne dobije braon boju. U drugoj posudi također zagrijte ulje i 5-10 minuta pržite celer, luk, mrkvu i gljive isječene na kriške, a krompir isjeckan na kockice.

Zatim dodajte paradajz pire i sve promiješajte, sipajte pivo, a nakon toga i bujon od povrća rastvoren u dvije šolje tople vode. Ostavite da provri, pa dodajte meso i začinite začinima.

Poklopite šerpu i ostavite da se krčka sat. Potom skinite poklopac, pa otvoreno ostavite da se krčka još pola sata ili dok meso ne omekša. Pospite nasjeckanim peršunom i služite.

Potrebno je:

  • 700 g telećeg mesa
  • 800 g krompira
  • 250 g gljiva
  • 3 mrkve
  • glavica crnog luka
  • 4 stabljike celera
  • 2 kašike brašna
  • šareni biber
  • so
  • čubar
  • peršun
  • bujon od povrća
  • korijander
  • šolja piva
  • 2 kašike paradajz pirea

Povezani postovi

Turizam se dogodine vraća na nivo iz 2019.

Svijetom je do kraja septembra ove godine putovalo 975...

Koliko porodica na hranu troši danas, koliko prije 14 godina godina, a koliko u SFRJ

Prosječna bh. porodica poslije svakog odlaska u sedmičnu nabavku...

Svjetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a

Svake godine, 1 decembar - Svjetski dan protiv HIV-a/AIDS-a...

Nermin Handžić demonstrirao zavidno nogometno umijeće

Mlada muzička zvijezda Nermin Handžić, nakon pobjede u „Zvezdama...