Sočno teleće pečenje iz rerne: Po receptu najiskusnijih kuhara

/

Stavite brašno sa malo soli u posudu, dodajte teleće meso isjeckano na kockice, pa sve lijepo promiješajte.

Potom u šerpi sa ugrijejanim uljem pržite meso dok ne dobije braon boju. U drugoj posudi također zagrijte ulje i 5-10 minuta pržite celer, luk, mrkvu i gljive isječene na kriške, a krompir isjeckan na kockice.

Zatim dodajte paradajz pire i sve promiješajte, sipajte pivo, a nakon toga i bujon od povrća rastvoren u dvije šolje tople vode. Ostavite da provri, pa dodajte meso i začinite začinima.

Poklopite šerpu i ostavite da se krčka sat. Potom skinite poklopac, pa otvoreno ostavite da se krčka još pola sata ili dok meso ne omekša. Pospite nasjeckanim peršunom i služite.

Potrebno je:

  • 700 g telećeg mesa
  • 800 g krompira
  • 250 g gljiva
  • 3 mrkve
  • glavica crnog luka
  • 4 stabljike celera
  • 2 kašike brašna
  • šareni biber
  • so
  • čubar
  • peršun
  • bujon od povrća
  • korijander
  • šolja piva
  • 2 kašike paradajz pirea

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Serviser upozorava kada klima uređaj može da se zapali

Tokom tropskih dana klima uređaji rade punom parom. U...

Super savjeti koji će vam pomoći da smršate kod kuće

Gubitak težine je stvar koja sada počinje da brine...

SAVJETI APOTEKARA Lijekove čuvajte na temperaturi ispod 25 stepeni

Neodgovarajuće čuvanje lijekova, usljed nedovoljnog stepena zdravstvene edukacije, predstavlja...

INZ: Prijete nam sunčanica i toplotni udar, koje su razlike, kako ih prevenirati

Iako tokom cijele sedmice bilježimo visoke temperature, meteorolozi su...