Postavili kameru da vide ko buši gume, pa uhvatili bivšeg ministra: “Prvi se ‘nacrtao’ i nudio pomoć”

/

Ko buši gume na vozilima na njihovom parkingu, pitali su se već duže vrijeme mještani stambene zgrade u Ulici Nikole Pašića u Banjaluci, zbog čega su postavili i video-nadzor, a kamera je upecala ni manje ni više nego Milenka Vračara, bivšeg ministra finansija Republike Srpske, pišu Nezavisne.

Kada je snimljeni materijal pogledala banjalučka policija, sve joj je bilo jasno, te je u utorak uhapsila Vračara, kojeg u ovom momentu tereti da je 3. februara ove godine probušio gumu na jednom vozilu, vlasništvo banjalučkog advokata.

Završena je kriminalistička obrada i osumnjičeni je pušten na slobodu, ali će protiv njega biti podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

“Sumnjiči se da je u Banjaluci na parkingu u Ulici Nikole Pašića oštrim predmetom probušio zadnji desni pneumatik na audiju, čime je vlasnika oštetio za oko 600 KM”, rečeno je iz policije.

Iz zajednice etažnih vlasnika (ZEV) u zgradi kod koje se sve dešavalo rekli su nam da su u zadnjih godinu dana gume bušene šest ili sedam puta.

“To je ZEV i ponukalo da ugradimo kamere na balkone. Naša zgrada je dugačka, ima četiri ulaza i stavili smo ih da pokrijemo čitav parking, odnosno postavili smo dvije kamere. Kada se desio zadnji slučaj, nakon prijave, policija je izuzela snimke, te utvrdila o kome je riječ za zadnje bušenje gume. A za ono prije se ne zna”, kaže za “Nezavisne novine” Vladimir Grujić, predsjednik ZEV-a.

Mještani kažu da Vračar živi u ovoj zgradi i da je zanimljivo da su do sada bušene gume na vozilima čiji vlasnici nisu stanari zgrade.

Jedan od komšija Vračara rekao nam je da je neko već duže vrijeme bušio gume, ali nisu znali o kome se radi.

“Jednom od mještana je guma bušena treći put. Neko je bušio, ali niko ne zna ko. Nije bilo kamera. U međuvremenu je postavljena kamera i ona je snimila Vračara”, kaže ovaj mještanin.

On dodaje da su jednoj ženi dva puta bušene gume.

“Ona ne zna zašto, plaćala je parking. Nekoj curi koja radi u banci je isto bušena guma. Tako sam čuo. I onda joj je on navodno pomagao, vodio je kod vulkanizera. On se prvi ‘nacrtao’ i nudio pomoć”, ističe naš izvor.

Naš izvor tvrdi da u policiji ima više prijava zbog bušenja guma, te da je riječ o problemu koji traje već duže vrijeme. Vračara juče nismo uspjeli dobiti na broj koji je odranije poznat redakciji.

Vračar je, podsjetimo, bio i direktor Nove banjalučke banke. On je, kako su pisali mediji, 2008. godine osuđen u banjalučkom Okružnom sudu na novčanu kaznu od 20.000 KM zbog falsifikovanja službene isprave u prikrivanju garancije ove banke u visini od 11 miliona eura.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Demografska slika u BiH sve crnja: U školama jedva 350.000 djece

Demografska slika Bosne i Hercegovine sve je crnja. Tako...

Na šta zatvorenici troše novac i sa kojim iznosom mogu raspolagati?

O uvjetima, pravima i mogućnostima koji imaju zatvorenici u...

Vlada FBiH im povezuje radni staž, a oni troše milione na 20 novih limuzina

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odobrila je 20.000 KM...