Direktor i komercijalista prijavljeni da su oštetili firmu za 64.817 maraka

/

Protiv M.A. iz Srbije i Banjalučanina D.S. policija je podnijela izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Kako navode iz Policijske uprave Banjaluk izvještaj je podnesen zbog sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba ovlaštenja u privredi i falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava.

“Prijavljeno lice M.A. se sumnjiči da je navedena krivična djela počinilo tokom 2015. godine obavljajući poslove direktora privrednog društva iz Banjaluke, na način da je zloupotrebom ovlaštenja sačinilo neispravne isprave i izvršilo nabaku robe od jednog preduzeća, koju je potom prodalo i isporučilo drugom preduzeću, koje nije platilo navedenu robu privrednom društvu”, navode iz PU Banjaluka.

Dodaju da je tokom iste godine navedeno lice stavljalo u povoljniji položaj proizvodni obrt sa kojom je privredno društvo sarađivalo, a navedeni proizvodni obrt nije isplatio svoje obaveze, čime je za sebe ili drugoga pribavilo pribavilo protivpravnu imovinsku koristi od oko 61.097 KM, za koji iznos je oštećeno navedeno privredno društvo.

“Lice D.S. se sumnjiči da je obavljajući poslove komercijaliste u navedenom privrednom društvu u Banjaluci, iskoristilo svoj položaj na način da je sačinilo neistinite isprave za prodaju i isporuku robe pravnim licima, koju nikad nije isporučilo navedenim pravnim licima, a robu prodavalo trećim nepoznatim licima, čime je  za sebe ili drugoga pribavilo pribavilo protivpravnu imovinsku koristod oko 3.720 KM, za koji iznos je oštećeno navedeno privreno društvo”, navode iz policije.

Izvor: nezavisne.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Američka ambasada u BiH: Za krizu je kriv prije svih Dodik, a ne međunarodna zajednica

Američka ambasada u Sarajevu reagovala je na aktuelnu političku...

Pozitivni podaci: Žene prednjače na doktorskim studijima

Prema statističkim podacima, u Republici Srpskoj doktorske studije upisuje...

BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca

Da su školske klupe i učionice u srednjim školama...

IDDEEA od Vijeća ministara traži skoro tri miliona KM za provođenje fer izbora

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA)...