U misiji pomoći uposlenici kompanija Euro-Metali i Euro-Roal otputovali u Tursku i Siriju

/

Ovih dana svjedoci smo zemljotresa neviđenih razmjera i velike tragedije koja je zadesila Tursku i Siriju, ali smo također svjedoci nevjerovatog jedinstva iskazanog kroz humanitarni rad ljudi iz Bosne i Hercegovine, ali i čitavog svijeta.

Ujedinjeni u pomoći, podršci i doprinosu na razne načine pojedinici i grupe pokušavaju pružiti ono neophodno preživjelima u ovim teškim vremenima. Iz naše zemlje upućena je pomoć kako u sredstvima, tako i u ljudskim resursima – spasiocima koji direktno učestvuju u akcijama spašavanja preživjelih iz ruševina te njihovom zbrinjavanju.

Kao mali dio doprinosa velikim djelima humanosti i pomoći koja ovih dana pristižu iz naše zemlje u pogođena područja, obezbijedili smo odlazak naših kolega, uposlenika kompanija članica grupacije Hifa-Oil s porjeklom iz ovih zemalja, sa potrebnim sredstvima za pomoć.

Naše kolege Hasan Serdar Alpdündar, Samet Kaplan i Ermin Zukić, uposlenici kompanija Euro-metali i Euro-roal otputovali su u zajedničkoj misiji pomoći narodu Turske i Sirije. Kolege su otputovale u pogođena područja te direktno u komunikaciji s ljudima na licu mjesta dostavili osnovna sredstva i najpotrebnije stvari u ovom trenutku. Naše misli su s našim kolegama te im želimo siguran povratak i čestitamo na hrabrosti i predanosti.

Grupacija Hifa-Oil nastoji kroz njihov angažman i direktno učešće na terenu ublažiti ovu nazapamćenu tragediju te stavlja svoje kapacitete na raspolaganje.

Sve ovo što bosansko-hercegovački narod čini u ovim trenutcima je ravno hrabrosti koju smo svi prošli u prethodnim teškim vremenim i pokazuje da možemo ujedinjeni pružiti nadu drugima kada im je potrebna, baš kako su i drugi, naši prijatelji, davali nama u vremenima kada je nama trebalo.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Još jedna velika pljačka novca u Doboju, policija na nogama

Dobojska policija traga za lopovom ili više njih koji...

Firma SeCom Jelah prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

Firma SeCom Jelah je pružila podršku Mješovitoj srednjoj školi...

Tešanj: Tokom vikenda dvije intvencije vatrogasaca

U protekla 72 sata, Profesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) Tešanj...

Tura “No Limit!” – Biciklistička avantura od Minhena do Tešnja

Sedmorica članova biciklističkog tima, Ikre Minhen, krenuli su danas...