Prosječna cijena prodatih stanova novogradnje u BiH iznosi 2.419 KM po kvadratu

/

Agencija za statistiku BiH objavila je da je prosječna cijena prodatih novih stanova u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila 2.419 KM po metru kvadratnom.

U poređenju s prosječnom cijenom prodatih novih stanova po metru kvadratnom u 2021. godini, prosječna cijena je veća za 32,3 posto, a u odnosu na četvrti kvartal 2021. godine veća je za 27 posto.

Prosječnu cijenu kvadrata prodatih novih stanova u BiH u četvrtom kvartalu prošle godine čini 342 KM koje se odnose na cijenu građevinskog zemljišta, 1.414 KM cijenu gradnje i dobit izvođača, te 663 KM ostale troškove, uključujući i PDV.

Broj prodatih novih stanova u četvrtom kvartalu 2022. godine iznosio je 1.277 i u odnosu na isti kvartal prethodne godine manji je za 4,3 posto, te veći za 37,8 posto u odnosu na prosječan broj prodatih novih stanova u 2021. godini.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Američka ambasada u BiH: Za krizu je kriv prije svih Dodik, a ne međunarodna zajednica

Američka ambasada u Sarajevu reagovala je na aktuelnu političku...

Pozitivni podaci: Žene prednjače na doktorskim studijima

Prema statističkim podacima, u Republici Srpskoj doktorske studije upisuje...

BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca

Da su školske klupe i učionice u srednjim školama...

IDDEEA od Vijeća ministara traži skoro tri miliona KM za provođenje fer izbora

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA)...