Tešanj: Roditelji očajni, nemaju novca za liječenje sina

/

Danas je u prostorije ZOS radija došao uplakan otac, čiji je sin 100% invalid, koji je nakon saobraćajne nesreće ostao, nažalost prikovan za postelju. O ovom slučaju smo pisali 2019.godine. Mnogi građani su tada priskočili u pomoć na razne načine.

Maid je ostvario novčana mjesečna primanja, invalidninu/penziju  koja nije dovoljna za njegove potreba, a ima ih mnogo.

Njihova trenutna finansijska situacija je jako loša. Edhem, otac mladića ne radi nigdje kao ni majka. Oni su uz sina  dvadeset četiri sata dnevno, jer neko mora biti.

Očajan otac kroz suze nam govori, da je dobijao jednokratne pomoći od socijalnog i od Općine, koje nisu bile dovoljne. On se bori sa teškom finansijskom situacijom četiri godine.

„Iscpljeni smo i iznemogli, teško nam je da smo došli do ove situacije da kucamo na vrata za pomoć.  Za svog sina ću se boriti dokle god dišem i ako treba prosit ću svaki dan samo da se njemu pomogne. On je prikovan za krevet, jedva da može koju riječ izgovoriti. Ne dao Bog nikom da gleda na ovakav način svoje dijete kao što ja gledam“, kazao je Edhem pun suza u očima.

Svi koji žele pomoći, mogu kontaktirati Maidove rodite na broj 061 075 730 ili ih posjetiti na adresi Vukovo broj 200, 74260 Tešanj.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Ovo je Tešnjak koji treba našu pomoć- budimo humani kao i uvijek!

Prvi ciklus je uspješno urađen i uplaćena je prva...

Sabina iz Tešnja nema novac da kupi terapiju svojoj kćerki

Našoj redakciji se obratila majka djevojčice koja boluje od...

Pomozimo da Sena iz Tešnja pobijedi rak dojke

Apel sa brojem 17047 pokrećemo za Senu mesarku Tešanjku...

Petogodišnjem Tešnjaku potrebna naša pomoć

HO „Help Others“ – Salzburg (Pomozi drugima) pokreće hitan...