Granična policija BiH oduzela skoro dvije tone arome za nargilu u vrijednosti 360.000 KM

/

Granična policija BiH, zajedno sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH i prema naredbama Suda BiH, realizovala je operativnu akciju kodnog naziva BOX, prilikom čega su obavljeni pretresi osoba, prostorija i pokretnih stvari na većem broju lokacija na području Višegrada i Sarajeva.

Aktivnosti su provedene zbog postojanja sumnje da je veći broj osumnjičenih osoba počinio kazneno djelo “Organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe” u vezi s kaznenim djelom “Krijumčarenje”.

Osumnjičeni su u dužem vremenskom razdoblju, od novembra 2022. godine, obavljali krijumčarenje trošarinske robe (aroma za nargilu) i drugih vrsta roba, preko državne granice, iz Srbije u BiH, izbjegavajući carinske kontrole, prilikom čega su takvim radnjama nanijeli štetu budžetu BiH, a za sebe pribavili protupravnu imovinsku korist.

U toku navedenih aktivnosti, slobode je lišen veći broj osoba. U sklopu Operativne akcije BOX privremeno je oduzeto 1.860 kg arome za nargilu, čija je tržišna vrijednost oko 360.000 KM.

Izvor: Klix

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Lijepa vijest za penzionere u FBiH: U subotu počinje isplata penzija za april

Lijepa vijest, za sve penzionere u Federaciji BiH jeste...

CIK raspisuje lokalne izbore, liste kandidata početkom jula

U narednim danima, Centralna izborna komisija BiH, vjerovatno u...

Svjetski dan slobode medija: Stanje u BiH samo se pogoršava

Svjetski dan slobode medija obilježava se danas, 3. maja....