Otvorena istraga protiv uposlenice KPZ-a Zenica zbog pronevjere 800.000 KM

/

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona otvorilo je istragu protiv Nerme Smajlagić, osumnjičene za pronevjeru novca iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica,  potvrđeno je za portal “Avaza” iz Odjela za odnose s javnošću Tužilaštva ZDK.

Postupajući tužilac naredio je sprovođenje finansijske istrage vezano za pronevjeru novca iz KPZ-a i trenutno se prukupljaju dokazi.

Blagajnica i sindikalna povjerenica KPZ-a navodno se sumnjiči se za pronevjeru oko 800.000 KM.

Slučaj je otkriven u januaru nakon što povjerenica Sindikata nije podnijela izvještaj, a direktor KPZ-a Zenica Redžo Kahrić tada je u medijima izjavio da mu je mu je povjerenica priznala da je zloupotrijebila sindikalnu kasu jer je imala porodičnih problema.

Samir Kurtović, predsjednik Sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH, ranije je za “Avaz”  potvrdio da oni ni nemaju ništa s izdvajanjem enormnih sredstava u KPZ-u Zenica, a koje je navodno pronevjerila sindikalna povjerenica.

Indikativno je da je novac držan u blagajni u  KPZ-u, što je protivno zakonu koji kontrolira finansijsko poslovanje kaznenopopravnih zavoda i kojim se izričito naglašava da sva sredstva moraju biti na računima u bankama.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Koliko je BiH uradila na prilagođavanju privrede obnovljivim izvorima energije

Evropska komisija uvela je prošle jeseni mehanizam za ugljično...

U BiH pljuskovi i grmljavina: Evo šta nas očekuje za vikend

U BiH se očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno i...

Više od 50 posto ispitane djece u BiH doživjelo neprijatnosti na internetu

Prema istraživanju Vijeća Evrope, svaki peti maloljetnik doživio je...