BHRT i Pomozi.ba organiziraju humanitarnu kampanju za nastradale u zemljotresu u Turskoj i Siriji

/

Radiotelevizija Bosne i Hercegovine – BHRT, javni medijski servis Bosne i Hercegovine, u suradnji s Udruženjem Pomozi.ba organizira Teleton, humanitarnu kampanju prikupljanja novca za stradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji.

Kampanja prikupljanja sredstava počela je 01. a završava 16. marta/ožujka 2023. godine kada će BHRT na svim svojim platformama emitirati poseban program u okviru kojeg će građani, kompanije, institucije i drugi moći donirati sredstva nastradalima, kojima će pomoć biti potrebna.

Ovaj posebni program će biti emitiran na platformama BHRT 16. marta/ožujka 2023. godine u terminu od od 20:00 do 23:00 sata, a tokom njegovog trajanja gledatelji, slušatelji i pratitelji portala i društvenih mreža BHRT-a moći će telefonski donirati novac za stradale pozivom na broj 17006, a na telefonske pozive će se javljati ličnosti iz javnog života Bosne i Hercegovine.

“Potresne slike koje su preplavile svjetske medije i koje imamo priliku vidjeti svaki dan, pokazuju nam da će pomoć ugroženom stanovništvu biti potrebna i u narednim mjesecima tako da humanitarne akcije moraju biti kontinuirane. Naš motiv je pomoći onima kojima je sada naša pomoć hitno potrebna”, kaže Belmin Karamehmedović, generalni direktor BHRT.

Kako bi prikupljena sredstva namijenjena pomoći nastradalom stanovništvu Turske i Sirije što prije stigla do onih kojima su hitno potrebna, prikupljat će se direktno na račune Udruženja Pomozi.ba.

“Prikupljena sredstva će se usmjeriti na osiguranje hrane i stambeno zbrinjavanje ljudi u Turskoj i Siriji, kako kroz nabavku stambenih kontejnera, tako i kroz izgradnju malih stambenih jedinica u Siriji. Sve to ćemo raditi direktno mi u saradnji sa našim partnerskim organizacijama. Pratit ćemo utrošak sredstava do posljednje faze, odnosno krajnjih korisnika. Još jednom zahvaljujem BHRT-u i svim institucijama, kompanijama i pojedincima koji su dali svoj doprinos da ljudima koji su preživjeli nevjerovatne gubitke barem malo olakšamo trenutnu životnu situaciju” kaže osnivač udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić.

Osim pozivom na broj 17006, građani, kompanije i institucije mogu ciljano donirati sredstva na brojeve žiro-računa Udruženja Pomozi.ba sa naznakom “Za humanitarnu kampanju BHRT i Pomozi.ba”.

Organizatori kampanje naglašavaju da je humantirani broj 17006 aktivan i da od od 1. marta/ožujka 2023. godine pozivom na ovaj broj doniraju 2 KM za nastradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji.

 

Povezani postovi

ADENAL doo Jelah kompanija koja je u samom vrhu domaćeg tržišta

Tešanj i Jelah važe za mjesto iz kojih dolaze...

Sjajne vijesti iz YimoR-a: Na tržištu je Classy supa – novi visokokvalitetni domaći proizvod iz Classy porodice

Nakon vijesti da YimoR pokreće prvu domaću tvornicu sladoleda,...

Pobjeda zapošljava više radnika

Na osnovu ukazane potrebe Direktor ,,Pobjeda" dd Tešanj, Fabrika...

Otvorenje knjižare “AMB” u Jelahu

Knjižara "AMB", u srijedu 15.03.2023., otvorit će vrata nove...