Tešanj je imao pet trafika a danas nema nijednu!

/

Desetljećima su trafike bile omiljena mjesta za kupovinu najrazličitijih grickalica, slatkiša, a što je najvažnije raznih dnevnih i mjesečnih novina.

Građani Tešnja, nakon zatvaranja zadnje trafike, dnevne novine i poneki časopis kao i dopune za mobilne telefone kupuju u trgovačkim centrima.

Razgovarali smo sa prolaznicima u Tešnju na ovu temu i mnogima fali trafika za brzu kupovinu, ali i kopiranje dokumenata, dopuna telefona, kupovinu neke sitnice ili cigareta.

Jedan stariji gospodin nam je kazao da za njega trafika, koja je bila preko puta Općine, a koja je sada zatvorena ima sentimentalnu vrijednost. Kako kaže, davno me je tu čekala uvijek moja supruga. Fali mojim očima ta trafika, nekako kao da je čaršija bez srca, kazao je gospodin.

Zatim smo pitali mlađu damu da li njoj fali trafika u čaršiji, kazala je DA, mnogo. Ne volim hodati po tržnim centrima, umara me to. Zato s tu male trgovine I trafike, ali kako stvari stoje sve će se zatvoriti, kazala je prolaznica.

Trafike su za vrijeme pandemije prepoznate kao mjesta sigurne i brze kupovine s obzirom na to da se nalaze na otvorenim površinama, što je značajna komparativna prednost u ovoj izvanrednoj situaciji koja zahtijeva određene epidemiološke mjere.

Pandemija koronavirusa je iza nas, ali izgleda i prodajna mjesta poput trafika.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Iz kuće u Bobarama ukraden TV

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK, u vremenskom periodu od...

Detalji saobraćajne nesreće koja se dogodila u Mravićima

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK, jučer oko...

Tešanj bogatiji za 5 beba

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako je na...

Šahovski spektakl: Svečana završnica četvrtog maja u Tešnju

U subotu 04.maja održat će se posljednje kolo šahovskog...