Vlada ZDK nije usvojila izvještaje o poslovanju JP ŠPD ZDK za 2020. i 2021. godinu

/

Vlada ZDK na svojoj zadnoj sjednici nije usvojila Izvještaje o radu s finansijskim izvještajima Javnog preduzeća “Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona” doo Zavidovići (JP ŠPD ZDK) za 2020. i 2021. godinu, a isti su upućeni u skupštinsku proceduru.

Podsjećamo da je aktuelni direktor JP ŠPD Zavidovići kadar SDA, a predsjednik Nadzornog odbora je kadar A-SDA (NES) koja i sada čini vladajuću koaliciju.

Ministar za poljoptivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vinko Marić je rekao da izvještaji nisu usvojeni jer je Ured za reviziju FBiH dao negativno mišljenje na izvještaj za 2021. godinu, a dok je interna revizija dala mišljenje s rezervom na izvještaj o poslovanju za 2020. godinu.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Delegacija Vlade i Skupštine prisustvovala manifestaciji Stazama oslobodilaca Nemilskog rejona

Udruženje boraca učesnika otporu agresiji Nemilskog rejona 1992 –...

Institucionalna pomoć djeci i omladini oboljeloj od šećerne bolesti u ZDK

Udruženje djece i mladih oboljelih od šećerne bolesti Zeničko...

Ministar Antonio Šimunović održao sastanak s predstavnicima centara za socijalni rad

Na poziv ministra za rad, socijalnu politiku i izbjeglice...

Osamnaestogodišnjak iz Zenice prvi smrtni slučaj od morbila u ZDK, 1.218 zaraženih u ovoj godini

Institutu za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) prijavljen...