Vlada ZDK nije usvojila izvještaje o poslovanju JP ŠPD ZDK za 2020. i 2021. godinu

/

Vlada ZDK na svojoj zadnoj sjednici nije usvojila Izvještaje o radu s finansijskim izvještajima Javnog preduzeća “Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona” doo Zavidovići (JP ŠPD ZDK) za 2020. i 2021. godinu, a isti su upućeni u skupštinsku proceduru.

Podsjećamo da je aktuelni direktor JP ŠPD Zavidovići kadar SDA, a predsjednik Nadzornog odbora je kadar A-SDA (NES) koja i sada čini vladajuću koaliciju.

Ministar za poljoptivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vinko Marić je rekao da izvještaji nisu usvojeni jer je Ured za reviziju FBiH dao negativno mišljenje na izvještaj za 2021. godinu, a dok je interna revizija dala mišljenje s rezervom na izvještaj o poslovanju za 2020. godinu.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Postignut dogovor o značajnom poboljšanju u organizaciji odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama na području ZDK-a

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona...

ZDK preuzeo isplatu dječijeg doplatka nakon izmjena federalnog zakona

Nakon što je prošle godine donesen federalni zakon kojim...

Zenička policija uhapsila muškarca s potjernice, prijetio hladnim oružjem

Zenička policija u večernjim satima u zeničkoj ulici Bistua...

I danas potpuna obustava saobraćaja na putu Nemila-Topčić Polje zbog radova

Za danas je najavljen nastavak radova na magistralnom putu...