Vlada ZDK dala saglasnost za povećanje subvencije za ishranu i smještaj studenata u studentskim domovima

/

Vlada Zeničko-dobojskog kantona dala je saglasnost da se subvencija Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u cijeni usluga smještaja i ishrane studenata sa područja ovog kantona u studentskim centrima u FBiH poveća sa 219 na 249 KM.

Resorna ministrica Draženka Subašić rekla je da je transfer za ovu namjenu povećan 15 posto, na osnovu zahtjeva Zajednice studentskih centara u FBiH u kojem je navedeno da je povećanje subvencije neophodno i opravdano, zbog povećanja cijena osnovnih životnih namirnica kao i režijskih troškova.

-Trošak poskupljenja koji su svi studentski centri na području FBiH već ukalkulisali neće ići na teret studenata, nego će biti subvencioniran dijelom iz sredstava vlade ZDK-a – rekla je ministrica Subašić.

Vlada ZDK je na današnjoj sjednici usvojila više programa ovog ministarstva kojima su utvrđeni kriteriji za raspodjelu sredstava po transferima definisanim Budžetom ZDK-a.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Postignut dogovor o značajnom poboljšanju u organizaciji odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama na području ZDK-a

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona...

ZDK preuzeo isplatu dječijeg doplatka nakon izmjena federalnog zakona

Nakon što je prošle godine donesen federalni zakon kojim...

Zenička policija uhapsila muškarca s potjernice, prijetio hladnim oružjem

Zenička policija u večernjim satima u zeničkoj ulici Bistua...

I danas potpuna obustava saobraćaja na putu Nemila-Topčić Polje zbog radova

Za danas je najavljen nastavak radova na magistralnom putu...