Muškarac (46) preminuo u policijskoj stanici

/

Zagrebačka policija javlja kako je 46-godišnji muškarac juče u popodnevnim časovima preminuo u službenim prostorijama policije.

On je doveden u stanicu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Prijetnja”. Pozlilo mu je tokom provođenja kriminalističke oobrade, a uprkos pruženoj hitnoj medicinskoj pomoći nije mu bilo spasa.

Kako navode iz policije, muškarac je priveden tokom jutarnjih časova na području Trešnjevke. Policija je postupala na osnovu prijave građanke koja je javila kako muškarac na ulici prijeti da će naškoditi sebi i drugima, prenosi Index.hr.

Za vrijeme postupanja policijski službenici nisu primjenjivali silu, već su mu preventivno stavljena sredstva za vezivanje, nakon čega je prevezen u zdravstvenu ustanovu radi pružanja medicinske pomoći.

Nakon obavljenog pregleda otpušten je iz zdravstvene ustanove uz mišljenje da je sposoban za dalje provođenje kriminalističke obrade.

Iz policije su saopštili da je tijelo prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, te da nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti.

Izvor: nezavisne.com

Povezani postovi

Tešanj: Fizički napali policijske službenike prilikom pregleda auta

Prema infpormacijama koje je potvrdio MUP ZDK, tokom vikenda...

Pronađeno ugljenisano tijelo i dokazi koji ukazuju na nasilnu smrt

U bijeljinskom selu Velika Obarska pronađeno je ugljenisano tijelo...

Danas se ubio bivši policajac, ovo je njegov identitet

Na Rostovu, u Općini Bugojno, danas oko 11:15 sati...

Muškarac se ubio pored ceste iz vatrenog oružja, policija na terenu

Na Rostovu, u Općini Bugojno, danas oko 11:15 sati...