Muškarac (46) preminuo u policijskoj stanici

/

Zagrebačka policija javlja kako je 46-godišnji muškarac juče u popodnevnim časovima preminuo u službenim prostorijama policije.

On je doveden u stanicu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Prijetnja”. Pozlilo mu je tokom provođenja kriminalističke oobrade, a uprkos pruženoj hitnoj medicinskoj pomoći nije mu bilo spasa.

Kako navode iz policije, muškarac je priveden tokom jutarnjih časova na području Trešnjevke. Policija je postupala na osnovu prijave građanke koja je javila kako muškarac na ulici prijeti da će naškoditi sebi i drugima, prenosi Index.hr.

Za vrijeme postupanja policijski službenici nisu primjenjivali silu, već su mu preventivno stavljena sredstva za vezivanje, nakon čega je prevezen u zdravstvenu ustanovu radi pružanja medicinske pomoći.

Nakon obavljenog pregleda otpušten je iz zdravstvene ustanove uz mišljenje da je sposoban za dalje provođenje kriminalističke obrade.

Iz policije su saopštili da je tijelo prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, te da nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti.

Izvor: nezavisne.com

Povezani postovi

U Kosovi kod Maglaja kamion sletio s puta, jedna osoba mrtva

U naselju Kosova kod Maglaja, na magistralnom putu M17,...

Epilog teške nesreće kod Maglaja: Sedam osoba povrijeđeno, svi prebačeni u bolnicu

U saobraćajnoj nesreći koja se oko 16.25 sati dogodila...

Zatvorenik izvršio samoubustvo vješanjem u toaletu

Jedan od zatvorenika Kazneno-popravnog zavoda Mostar je izvršio smoubistvo...

Tinejdžerka izbola mlađeg brata na spavanju

Tinejdžerka (17) iz Francuske uhapšena je zbog sumnje da...