Opozicija u Tešnju priprema zajedničkog kandidata, SDP protiv ?!

/

Do lokalnih izbora 2024. ostalo nam je još oko godinu i po dana, a na terenu stranke već vrše određene pripreme i konsultacije oko imena za kandidate za načelnike.

Kako smo već ranije pisali, imajući u vidu potvrđenu optužnicu protiv aktuelnog načelnika općine Suada Huskića, izvjesno je da on neće biti prijedlog  SDA Tešanj za načelnika.

U javnosti se spominju imena, aktuelni predsjedavajući Općinskog vijeća Tešanj Amir Kurtić i doskorašnji ministar u Vladi ZDK Mirsad Hadžić. SDA Tešanj ima i džokera u like i djelu Fuada Šišića, za kojeg se tvrdi da uvijek može pobjediti bilo kojeg kandidata.

Saznajemo da su druge stranke počele razgovore oko zajedničkog kandidata, ali da se SDP po svemu sudeći protivi. Razlog još uvijek nije jasan, ali “čaršija je mala saznat će se”.

Inicijativu oko zajedničkog kandidata vode stranke NES, NIP i Naša stranka. Stranka za BiH je u Tešnju uz SDA. Kao potencijalna opcija se spominju i imena nezavisnih kandidata koji bi ušli u kampanju po uzoru na zeničkog gradonačelnika Fuada Kasumovića.

Povezani postovi

Znate li da je Abdulah Sidran tri godine živio u Tešnju?!

"Istina je, dobio sam potvrdu iz CIPS-a. Novi sam...

Omer Škaljo preuzeo Stranku za BiH u ZDK

Penzioner Omer Škaljo, aktuelni direktor Zavoda zdravstvenog kantona (ZZO)...

Samir Bajrić podnio ostavku na mjesto predsjednika Mjesne zajednice Šije

Nakon što je prošle godine Jasmin Čajić dao ostavku...

Firma ADENAL Jelah prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U okviru projekta "Jedan privrednik, jedna učionica", kojeg provodi...