Opozicija u Tešnju priprema zajedničkog kandidata, SDP protiv ?!

/

Do lokalnih izbora 2024. ostalo nam je još oko godinu i po dana, a na terenu stranke već vrše određene pripreme i konsultacije oko imena za kandidate za načelnike.

Kako smo već ranije pisali, imajući u vidu potvrđenu optužnicu protiv aktuelnog načelnika općine Suada Huskića, izvjesno je da on neće biti prijedlog  SDA Tešanj za načelnika.

U javnosti se spominju imena, aktuelni predsjedavajući Općinskog vijeća Tešanj Amir Kurtić i doskorašnji ministar u Vladi ZDK Mirsad Hadžić. SDA Tešanj ima i džokera u like i djelu Fuada Šišića, za kojeg se tvrdi da uvijek može pobjediti bilo kojeg kandidata.

Saznajemo da su druge stranke počele razgovore oko zajedničkog kandidata, ali da se SDP po svemu sudeći protivi. Razlog još uvijek nije jasan, ali “čaršija je mala saznat će se”.

Inicijativu oko zajedničkog kandidata vode stranke NES, NIP i Naša stranka. Stranka za BiH je u Tešnju uz SDA. Kao potencijalna opcija se spominju i imena nezavisnih kandidata koji bi ušli u kampanju po uzoru na zeničkog gradonačelnika Fuada Kasumovića.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Doboj Jug: Održano Međuopćinsko sportsko takmičenje osoba sa invaliditetom

U sklopu projekta „Međuopćinsko sportsko takmičenje osoba sa invaliditetom“...

Doboj Jug: Ukraden moped ispred kuće

U toku noći 20/21.07.2024. godine, u mjestu Bukvik-Mravići, Doboj...

BiH i Srbija zajedno rekonstruišu prugu od Rume do Doboja

Na sjednici je utvrđen Prijedlog sporazuma o suradnji na...

Ramo Isak: Najpopularniji sam političar

U posjeti Tešnju bio je Ministar unutrašnjih poslova i...