Opozicija u Tešnju priprema zajedničkog kandidata, SDP protiv ?!

/

Do lokalnih izbora 2024. ostalo nam je još oko godinu i po dana, a na terenu stranke već vrše određene pripreme i konsultacije oko imena za kandidate za načelnike.

Kako smo već ranije pisali, imajući u vidu potvrđenu optužnicu protiv aktuelnog načelnika općine Suada Huskića, izvjesno je da on neće biti prijedlog  SDA Tešanj za načelnika.

U javnosti se spominju imena, aktuelni predsjedavajući Općinskog vijeća Tešanj Amir Kurtić i doskorašnji ministar u Vladi ZDK Mirsad Hadžić. SDA Tešanj ima i džokera u like i djelu Fuada Šišića, za kojeg se tvrdi da uvijek može pobjediti bilo kojeg kandidata.

Saznajemo da su druge stranke počele razgovore oko zajedničkog kandidata, ali da se SDP po svemu sudeći protivi. Razlog još uvijek nije jasan, ali “čaršija je mala saznat će se”.

Inicijativu oko zajedničkog kandidata vode stranke NES, NIP i Naša stranka. Stranka za BiH je u Tešnju uz SDA. Kao potencijalna opcija se spominju i imena nezavisnih kandidata koji bi ušli u kampanju po uzoru na zeničkog gradonačelnika Fuada Kasumovića.

Povezani postovi

SDA odbacila kandidaturu Mehmedovića: Jedini kandidat za predsjednika stranke Izetbegović

Izborna komisija Stranke demokratske akcije (SDA) u okviru priprema...

Najaktivniji vijećnici Tešnja očekuju podršku građana zbog nove inicijative

Tekst svečane izjave vijećnika OV glasi: “Svečano izjavljujem da...

Doboj: Pronađen otuđeni putnički automobil i oružje

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode...

Privremena obustava saobraćaja u Tešnju

Općina Tešanj obavještava sve građane sa područja općine Tešanj...