Nestvarne scene: Ukrao tramvaj i vozao se s njim po gradu

/

U Zagrebu se desila nesvakidašnja situacija. Naime, neko je u srijedu iz spremišta na zagrebačkoj Ljubljanici ukrao tramvaj i provozao ga po zagrebačkom naselju Trešnjevka. Iz ZET-a su potvrdili za Index da su tramvaj našli kod Tratinske ulice.

– Sinoć nešto prije 23 sata, nepoznati počinilac na trešnjevačkoj remizi otuđio je niskopodni tramvaj koji je bio pripremljen za izlaz u saobraćaj te ga odvezao u smjeru istoka do Tratinske ulice, gdje je napustio vozilo i otišao u nepoznatom smjeru.

Centar za nadzor i upravljanje saobraćajom ZET-a je u skladu predviđenom protokolu, odmah po saznanju na teren uputio kontrolu saobraćaja te je pozvana i policija koja je u Tratinskoj 65 zatekla napušteno vozilo. U tramvaju tokom tog događaja nije bilo putnika, a u incidentu niko nije povrijeđen niti je oštećeno vozilo. U toku je postupanje policije koja je izuzela i snimku videonadzora iz vozila kako bi se pronašao počinilac – kažu iz ZET-a.

– ZET je brzo pokrenuo internu istragu kako bi se utvrdilo šta se dogodilo i ko je odgovoran za ovaj propust, kako se on više ne bi ponovio – dodali su.

O ovom incidentu se oglasila i policija.

– Policija je zaprimila dojavu da je nepoznata osoba oko 23 sata stavila u pogon tramvaj na području Trešnjevke. Nije zabilježena materijalna šteta niti ima povrijeđenih osoba. U biti su djelatnici ZET-a našli tramvaj i vratili ga -rekli su.

 

Povezani postovi

Inspektori češljali 40 ugostiteljskih objekata. Evo šta su našli

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH - Kantonalnog poreznog ureda...

UP MUP-a TK: Kod žene iz Doboja u autu pronađeno 1,2 kilograma droge

Policija je uhapsila M.H (43) iz Doboja nakon što...

“Dan ružičastih majica”: Kome prijaviti vršnjačko nasilje u BiH?

Kantonalna javna ustanova "Porodično savjetovalište" će u srijedu, 28....

Kako se štimaju poslovi u BiH: Na tenderima se ukradu stotine miliona KM

Četiri milijarde maraka na godišnjem nivou podijele se kroz...