Pogledajte kako izgleda hit destinacija na Crnom moru: Kafa dvije marke, apartmani od 35 KM

/

S obzirom na veliki porast cijena na Jadranu, mnogi turisti koji su ljetovali u susjedstvu će ovoga ljeta potražiti alternativne destinacije za godišnji odmor.

Jedna od najzanimljivijih i najpristupačnijih destinacija se nalazi u Bugarskoj. Riječ je o ljetovalištu Slančev Brjag (sunčana plaža), jednom od najpopularnijih na Crnom moru koje obuhvata pet kilometara dugu pješčanu plažu u zaljevu između Svetog Vlasa i Nesebara.

Izgrađeno je krajem pedesetih godina prošlog vijeka na mjestu na kojem je u ono doba bio samo pijesak. U međuvremenu, ondje je zasađeno 300.000 crnogoričnih i listopadnih stabala, više od 700.000 grmova i mnogo cvijeća.

Iako je Slančev Brjag zamišljen kao mjesto za odmor bugarskog stanovništva, uskoro je postao popularan i kod turista iz drugih zemalja, pogotovo Britanaca, prenosi jutarnjilist.

Jedna od najvećih prednosti bugarskih ljetovališta je niska cijena smještaja, hrane i pića.

Apartmana ima već po cijeni od 19 eura (37 KM) po noćenju i osobi, prosječna cijena pole litre domaćeg piva iznosi 1,58 eura (3 KM), a za istu količinu piva u trgovini potrošit ćete tek 0,64 (1 KM) eura. Za obrok od tri slijeda u restoranu za dvije osobe turisti će izdvojiti oko 30 eura (58 KM).

Temperatura mora u ljetnim mjesecima doseže oko 26 Celzijevih stepeni, a na raspolaganju su i dva tematska vodena parka s brojnim bazenima.

U blizini se nalazi i grad Nesebar, čija je stara jezgra upisana na UNESCO-ov spisak mjesta svjetske baštine u Europi. Taj grad, zbog svoje arhitekture i raznih znamenitosti, mnogi nazivaju biserom Crnog mora.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...

Sve teža situacija sa poplavama u Europi: Proglašeno stanje prirodne katastrofe u Poljskoj

Gradonačelnik Lądek-Zdrója Tomasz Nowicki je već u subotu, 14....

Kako će se od novembra ulaziti u EU: Uzimanje otisaka i fotografiranje lica

Pregled pasoša, uzimanje otisaka najmanje četiri prsta i fotografiranje,...

Izbio veliki požar u Sutomoru

Vatrena stihija koja se pola sata nakon ponoći razbuktala...