Islamska zajednica u BiH dodijelila 200 prehrambenih paketa za četiri udruženja

/

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je posredstvom Ureda za društvenu brigu dodijelio 200 prehrambenih paketa za četiri udruženja.

Stručni saradnik Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH Emina Bešlija podsjetila je da Islamska zajednica kontinuirano pruža podršku socijalno ugroženim pojedincima, porodicama, ustanovama i udruženjima.

Po njenim  riječima, ta pomoć se ugleda u dodjeli prehrambeno-higijenskih paketa, novčanih bonova, dodjeli prerađevina kurbanog mesa, stipendiranju učenika i studenata i drugo.

– Sva ova sredstva za dodjelu pomoći Rijaset izdvajaju iz Fonda Bejtul-mal i određenog broja donacija. Dodjela pomoći se odvija tokom cijele godine, a intenzivirana je tokom mjeseca ramazana – navela je Bešlija, te dodala da tokom godine bude izdvojena pomoć za više od 3.000 osoba.

Pomoć je danas dodijeljena udruženjima „Samostalni korak“, „Zdravo živi/sretno stari“, „Romane asva – Romska suza Zenica“ i „Braća Romi“.

Rijaset Islamske zajednice u kontinuitetu pruža podršku i dodjeljuje pomoć najranjivijim kategorijama stanovništva, javlja MINA.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Lijepa vijest za penzionere u FBiH: U subotu počinje isplata penzija za april

Lijepa vijest, za sve penzionere u Federaciji BiH jeste...

CIK raspisuje lokalne izbore, liste kandidata početkom jula

U narednim danima, Centralna izborna komisija BiH, vjerovatno u...

Svjetski dan slobode medija: Stanje u BiH samo se pogoršava

Svjetski dan slobode medija obilježava se danas, 3. maja....