Tarik Zulović imenovan za direktora zeničke bolnice za naredne četiri godine

/

Upravni odbor Kantonalne bolnice Zenica imenovao je za direktora te ustanove na četverogodišnji mandat dr. Tarika Zulovića, koji je do sada bio vršilac dužnosti direktora – potvrdio je Feni predsjednik UO KBZ-a Bruno Bojić.

Zulović je, nakon ostavke bivšeg direktora Rasima Skomorca te do imenovanja za vršioca dužnosti direktora 30. decembra 2022. godine, bio član UO KBZ-a i vršilac dužnosti načelnika Odjela za ginekologiju i porodiljstvo KBZ-a.

– UO donio je jučer jednoglasnu odluku i doktor Tarik Zulović od danas je i zvanično direktor KBZ-a, na mandat od četiri godine. Prije imenovanja, pribavili smo i prethodnu saglasnost Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona – kaže Bojić, koji ističe da je tako ova njihova odluka automatski postala i punovažna.

Zulović je bio i jedini prijavljeni kandidat na konkursu, a i da je bilo protivkandidata, podvlači Bojić, on je “bio i najbolji kandidat za ovu funkciju”, piše Faktor. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Islamski centar svečano otvoren u Zenici

Islamski centar svečano otvoren u Zenici, gradonačelnik Kasumović poručio:...

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona uspostavila Ured za digitalizaciju

Privredna komora ZDK uspostavila je Ured za digitalizaciju. Ured...

SIPA vrši pretrese u Kantonalnoj bolnici Zenica i teretani u Crkvicama

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Državne agencije za istrage...

Postignut dogovor o značajnom poboljšanju u organizaciji odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama na području ZDK-a

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona...