Državni parlament ponovo nabavlja limuzine i to za 220.000 KM

/

Sekretarijat Parlamentarne skupštine BiH ponovo je u ovoj godini planirao nabavku službenih limuzina i to u iznosu od 220.000 KM. Otkriva to plan nabavki kojeg su objavili prije nekoliko dana. Prema raspoloživim podacima, PSBiH već posjeduje vozni park od 15-ak vozila.

Preciznije informacije o nabavci nisu navedene osim što je nabavka planiran u ovoj godini, a sredstva će, navodi se, biti osigurana iz budžeta.

Podsjetimo, Parlamentarna skupštine je krajem 2020. nabavila tri skupocjene limuzine marke BMW,. Riječ je o limuzinama marke BMW 530 XD koji razvija brzinu od 100 kilometara na sat za 5,8 sekundi, a ukupna cijena za tri vozila iznosila 329.175 KM.

Ove limuzine su nabavljene za tadašnjeg predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojšu Radmanovića (SNSD), tadašnju dopredsjedavajuću Borjanu Krišto (HDZ BiH), te tadašnjeg predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikolu Špirića (SNSD).

U prošloj godini je na korištenje službenih automobila, prema planu nabavki, otišlo 378.000 KM, i to 30.000 KM za osiguranje, 5.000 KM za tehnički pregled i registraciju, 86.000 KM za popravke i servisiranje, 250.000 KM za naftu, a 7.000 KM za pranje vozila.

Kolegij Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH objavio je 29. marta odluku kojom otkazuje postupak nabavke usluga servisiranja i popravke službenih vozila marke BMW, piše Fokus. 

Ovo je, već treće zaredom poništavanje tendera za popravku skupocjenih limuzina u roku od godinu što, samo po sebi, baca sumnju na cijeli ovaj postupak.

Povezani postovi

Objavljeni detalji presude u predmetu “Bosnalijek” i šta se sve tačno oduzima od osuđenih

Kantonalni sud Sarajevo objavio je detalje prvostepenu presude u...

Građani FBiH će platiti i ceh loših menadžera u zdravstvu: Vlast nas zadužila za 200 miliona KM, bez obrazloženja

Parlamentarna većina u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i...

Šest sindikata danas izlazi na ulice Banje Luke: Traže veće plaće

Sindikalne organizacije u RS danas izlaze na proteste. Oni...

Lista zemalja sa najvećom promjenom broja stanovnika, BiH na 16. mjestu

Globalna mreža "World of Statistics" objavila je listu država...