U Tešnju održan drugi po redu Pjesnički maraton

/

Danas je u mjestu Bobare kod Tešnja, u organizaciji Planjax grupacije održana druga po redu manifestacija Pjesnički maraton koja je okupila više od 100 pisaca iz cijele BiH.

U okviru manifestacije otkriven je Spomenik piscu u čast ovogodišnjeg dobitnika nagrade „Dječiji osmijeh“ za najbolju knjigu za djecu u BiH kojom je nagrađen Šimo Ešić.

Nakon otkrivanja spomenika, učesnici su obišli Aleju pisaca, a potom su imali priliku da se okupljenima predstave svojim stihovima.

Prema riječima predsjednika uprave Planjax grupacije, Bajruzina Hajre Planjaca „Manifestacija Pjesnički maraton je prilika da se na jednom mjestu okupe pjesnici i pjesnikinje iz cijele BiH, te da se međusobno upoznaju i predstave svoj pjesnički izričaj, te da ne zaboravimo da nam je knjiga u ovim vremenima i dalje najbolji prijatelj.“

Pjesnički maraton je druga po redu manifestacija Planjax grupacije i ima tendenciju da se nastavi tradicionalno obilježavati i u narednim godinama, saopćeno je iz ove kompanije.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Mješovita srednja škola nagrađena za najbolji srednjoškolski projekat “Škole budućnosti ” u oblasti robotike

Kako bi se obilježila uspješna dvogodišnja implementacija, u saradnji...

Amar Muratović: Podrška načelnika Tukića u izradi i realizaciji projekata Omladinske banke Doboj jug

U našoj trećoj emisiji podcasta Mikrofon zajednici razgovarali smo...

Aktiv plus slavi uspjeh: Nova lokacija za brzorastuću Agenciju

Iz Jelaha nam stiže još jedna inspirativna priča o...