Takmičari karate kluba Tešanj na turniru “USORA OPEN” osvojili 28 medalja

/

Jučer je održan turnir u tehničkoj organizaciji K.K. “USORA” iz Usore uz podršku karate saveza Federacije BiH, u dvorani O.Š.Sivša. Na ovom takmičenju se okupilo 416 takmičara iz 41 karate kluba koji su radili kate i borbe na 3 borilišta u 559 prijava.

Karate klub Tešanj na ovom takmičenju je predstavljalo 13 takmičara, koji su osvojili 28 medalja odnosno 14 zlatnih, 2 srebrene i 12 bronzanih medalja.

Zlatne medalje su osbojili: Emrah Šišić (2 medalje), Nadia Arnautović (2 medalje), Merima Bošnjak, Amra Turkeš (2 medalje), Sejfo Žižo (2 medalje), Nejla Rizvanović (2 medalje), Adnan Salkičević, Selmin Žižo i Sunija Rizvanović.

Srebrene medalje su osvojili: Semina Spahić i Sejfo Žižo.

Dok su bronzane medalje ovaj put osvojili: Omer Hodžić, Ajla Ramić (2 medalje), Merima Bošnjak (2 medalje), Sumeja Ševkić (2 medalje), Amra Turkeš, Ajla Ramić, Sunija Rizvanović, Nejla Rizvanović, Selmin Žižo,

Najuspješniji takmičar Karate kluba Tešanj na ovom takmičenju je bio Sejfo Žižo sa osvojene 3 medalje i to 2 zlatne i 1 srebrenom.

“Sejfo je takođe po završetku turnira proglašen kao najuspješniji muški takmičar turnira sa poklon nagradom velikog pehara. Čestitke upućujemo i ostalim našim takmičarima, te istim želimo da nastave i dalje vrijedno trenirati kako bi rezultati bili još bolji i medalje boljeg sjaja. Čestitke takođe upućujemo i domaćinu K.K. USORI na dobroj organizaciji turnira i srdačnom gostoprimstvu, sa kojeg nosimo vrlo lijepe uspomene na koje će mo se sigurno dugo sjećati.” – navodi se u saopćenju Karate kluba Tešanj.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U subotu II kolo IDPA lige BiH: Učestvuju i takmičari ZIGANE Tešanj

U subotu 25.05.2024. godine održat će se II kolo...

Nadina ima poruku za mlade: Zdrave navike nećete steći u kafanama i nargila barovima

Nadina Mehmedović (19) iz Tešnja velika je nada bh....

Tešanj: Emrah Šišić i Lejla Unkić ponovo okićeni medaljama

Na 23. Međunarodnom karate turniru "Novi Grad 2024" održanom...

Takmičari Karate kluba Tešanj osvojili 28 medalja

Klub borilačkih sportova "Tešanj" zabilježio je fantastičan uspjeh na...