Takmičari karate kluba Tešanj na turniru “USORA OPEN” osvojili 28 medalja

/

Jučer je održan turnir u tehničkoj organizaciji K.K. “USORA” iz Usore uz podršku karate saveza Federacije BiH, u dvorani O.Š.Sivša. Na ovom takmičenju se okupilo 416 takmičara iz 41 karate kluba koji su radili kate i borbe na 3 borilišta u 559 prijava.

Karate klub Tešanj na ovom takmičenju je predstavljalo 13 takmičara, koji su osvojili 28 medalja odnosno 14 zlatnih, 2 srebrene i 12 bronzanih medalja.

Zlatne medalje su osbojili: Emrah Šišić (2 medalje), Nadia Arnautović (2 medalje), Merima Bošnjak, Amra Turkeš (2 medalje), Sejfo Žižo (2 medalje), Nejla Rizvanović (2 medalje), Adnan Salkičević, Selmin Žižo i Sunija Rizvanović.

Srebrene medalje su osvojili: Semina Spahić i Sejfo Žižo.

Dok su bronzane medalje ovaj put osvojili: Omer Hodžić, Ajla Ramić (2 medalje), Merima Bošnjak (2 medalje), Sumeja Ševkić (2 medalje), Amra Turkeš, Ajla Ramić, Sunija Rizvanović, Nejla Rizvanović, Selmin Žižo,

Najuspješniji takmičar Karate kluba Tešanj na ovom takmičenju je bio Sejfo Žižo sa osvojene 3 medalje i to 2 zlatne i 1 srebrenom.

“Sejfo je takođe po završetku turnira proglašen kao najuspješniji muški takmičar turnira sa poklon nagradom velikog pehara. Čestitke upućujemo i ostalim našim takmičarima, te istim želimo da nastave i dalje vrijedno trenirati kako bi rezultati bili još bolji i medalje boljeg sjaja. Čestitke takođe upućujemo i domaćinu K.K. USORI na dobroj organizaciji turnira i srdačnom gostoprimstvu, sa kojeg nosimo vrlo lijepe uspomene na koje će mo se sigurno dugo sjećati.” – navodi se u saopćenju Karate kluba Tešanj.

Povezani postovi

Takmičari Taekwondo akademije Tešanj-Šije u Ulcinju osvojili sedam medalja

Na internacionalnom takmičenju u taekwondou "Ulcinj Trophy 2023" održanom...

Iman , mlada košarkašica iz Tešnja, otkriva nekoliko detalja o sportu koji trenira već dugi niz godina

Iman Turković (20), mlada košarkašica je sa svojih 10...

Pudar i Husić najbolji bh. sportisti u 2022., Salihamidžić sportska ličnost decenije

Taekwondoist Nedžad Husić proglašen je za najboljeg sportistu Bosne...

Jasmina Merdić osvojila Svjetski kup za 2023. godinu

Kako su to objavili na svojoj Facebook stranici iz...