Takmičari karate kluba Tešanj na turniru “USORA OPEN” osvojili 28 medalja

/

Jučer je održan turnir u tehničkoj organizaciji K.K. “USORA” iz Usore uz podršku karate saveza Federacije BiH, u dvorani O.Š.Sivša. Na ovom takmičenju se okupilo 416 takmičara iz 41 karate kluba koji su radili kate i borbe na 3 borilišta u 559 prijava.

Karate klub Tešanj na ovom takmičenju je predstavljalo 13 takmičara, koji su osvojili 28 medalja odnosno 14 zlatnih, 2 srebrene i 12 bronzanih medalja.

Zlatne medalje su osbojili: Emrah Šišić (2 medalje), Nadia Arnautović (2 medalje), Merima Bošnjak, Amra Turkeš (2 medalje), Sejfo Žižo (2 medalje), Nejla Rizvanović (2 medalje), Adnan Salkičević, Selmin Žižo i Sunija Rizvanović.

Srebrene medalje su osvojili: Semina Spahić i Sejfo Žižo.

Dok su bronzane medalje ovaj put osvojili: Omer Hodžić, Ajla Ramić (2 medalje), Merima Bošnjak (2 medalje), Sumeja Ševkić (2 medalje), Amra Turkeš, Ajla Ramić, Sunija Rizvanović, Nejla Rizvanović, Selmin Žižo,

Najuspješniji takmičar Karate kluba Tešanj na ovom takmičenju je bio Sejfo Žižo sa osvojene 3 medalje i to 2 zlatne i 1 srebrenom.

“Sejfo je takođe po završetku turnira proglašen kao najuspješniji muški takmičar turnira sa poklon nagradom velikog pehara. Čestitke upućujemo i ostalim našim takmičarima, te istim želimo da nastave i dalje vrijedno trenirati kako bi rezultati bili još bolji i medalje boljeg sjaja. Čestitke takođe upućujemo i domaćinu K.K. USORI na dobroj organizaciji turnira i srdačnom gostoprimstvu, sa kojeg nosimo vrlo lijepe uspomene na koje će mo se sigurno dugo sjećati.” – navodi se u saopćenju Karate kluba Tešanj.

Povezani postovi

Pet medalja za takmičare KBS ARENA Tešanj

Takmičari  KBS Arena Tešanj sudjelovali su na 1. kolu...

KK Gradina Tešanj domaćini završnog turnira Final Four za ulazak u A1 Ligu BiH

Nakon pobjede u Zenici u posljednjem kolu rezultatom 76:83,...

Veliki uspjeh za FT Tešanj u play-offu za Premijer futsal ligu BiH

U uzbudljivoj utakmici play-offa za prvaka, FT Tešanj je...

Takmičari Taekwondo Akademija Tešanj-Šije uspješni na Državnom prvenstvu

Takmičar Taekwondo Akademija Tešanj-Šije su nastupali u Sarajevu, u dvorani...