Belma Ahmić, učenica generacije Mješovite srednje škole Tešanj za školsku 2022/ 2023. godinu

/

Na osnovu Pravilnika o utvrđivanju kriterija i načina izbora učenika generacije, Nastavničko vijeće Mješovite srednje škole Tešanj je na sjednici održanoj 25. 05.2023. godine proglasilo Belmu Ahmić učenicom generacije za školsku 2022 / 2023. godinu.

U konkurenciji za titulu učenika generacije našlo se jedanaest učenika: Belma Ahmić, Nedžad Hadžikadunić, Safija Ahmić, Emina Čaplja, Ferida Šišić, Harun Hasičić, Adna Krličević, Ilma Omahić, Almira Čakanović, Adis Dizdarević i Kerim Dizdarević.

Svako od vas zaslužuje pohvale za uloženi rad i trud tokom školovanja. Čestitamo, ponosni smo na vaše znanje i uspjeh u nastavnim i vannastavnim aktivnostima .

BELMA AHMIĆ

Učenica generacije Belma Ahmić rođena je 30.09.2004. godine u Tešnju. Osnovnu školu “Džemal Bijedić ” u Miljanovcima završila je s odličnim uspjehom i primjernim vladanjem. Bila je član folklorne sekcije, sekcije prve pomoći i sportskih sekcija.

Godine 2019.  upisuje Mješovitu srednju školu, zanimanje Poslovno- pravni tehničar. Uz odličan uspjeh (5,00) i primjerno vladanje , kroz cijelo srednjoškolsko obrazovanje aktivno je sudjelovala u radu Vijeća učenika i vannastavnim aktivnostima iz stručnih predmeta u kojima je ostvarivala zapažene rezultate . Sudjelovala je i na PIT Adria Summit konferenciji koja joj je približila svijet poduzetništva i motivisala da nastavi svoje školovanje u struci . Na Festivalu rada u Tuzli Belma je osvojila drugo mjesto iz oblasti knjigovodstva.

Osim po odličnim rezultatima u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, Belmu će školske kolege i profesori pamtiti po njenoj blagoj naravi, skromnosti i spremnosti da pomogne drugima, lijepom osmijehu i uzornom ponašanju.

Belmi i njenim roditeljima upućujemo iskrene čestitke .

Želimo našoj Belmi puno sreće i uspjeha pri upisu na ekonomski fakultet.

Povezani postovi

U ponedjeljak u CKO Tešanj projekcija dokumentarnog filma Heroj

Borba sa teškom bolešću je zaista herojska borba, još...

“BIZNIS BUDUĆNOSTI” – Fokus ovogodišnjeg 17. Međunarodnog sajma privrede Tešanj-BiH 2023

“Sajam u Tešnju je postao nezaobilazan privredni događaj na...

Iman , mlada košarkašica iz Tešnja, otkriva nekoliko detalja o sportu koji trenira već dugi niz godina

Iman Turković (20), mlada košarkašica je sa svojih 10...

Mješovita srednja škola Tešanj ispratila 252 maturanta

Večeras je svećenim defileom Mješovita srednja škola Tešanj ispratila...