Belma Ahmić, učenica generacije Mješovite srednje škole Tešanj za školsku 2022/ 2023. godinu

/

Na osnovu Pravilnika o utvrđivanju kriterija i načina izbora učenika generacije, Nastavničko vijeće Mješovite srednje škole Tešanj je na sjednici održanoj 25. 05.2023. godine proglasilo Belmu Ahmić učenicom generacije za školsku 2022 / 2023. godinu.

U konkurenciji za titulu učenika generacije našlo se jedanaest učenika: Belma Ahmić, Nedžad Hadžikadunić, Safija Ahmić, Emina Čaplja, Ferida Šišić, Harun Hasičić, Adna Krličević, Ilma Omahić, Almira Čakanović, Adis Dizdarević i Kerim Dizdarević.

Svako od vas zaslužuje pohvale za uloženi rad i trud tokom školovanja. Čestitamo, ponosni smo na vaše znanje i uspjeh u nastavnim i vannastavnim aktivnostima .

BELMA AHMIĆ

Učenica generacije Belma Ahmić rođena je 30.09.2004. godine u Tešnju. Osnovnu školu “Džemal Bijedić ” u Miljanovcima završila je s odličnim uspjehom i primjernim vladanjem. Bila je član folklorne sekcije, sekcije prve pomoći i sportskih sekcija.

Godine 2019.  upisuje Mješovitu srednju školu, zanimanje Poslovno- pravni tehničar. Uz odličan uspjeh (5,00) i primjerno vladanje , kroz cijelo srednjoškolsko obrazovanje aktivno je sudjelovala u radu Vijeća učenika i vannastavnim aktivnostima iz stručnih predmeta u kojima je ostvarivala zapažene rezultate . Sudjelovala je i na PIT Adria Summit konferenciji koja joj je približila svijet poduzetništva i motivisala da nastavi svoje školovanje u struci . Na Festivalu rada u Tuzli Belma je osvojila drugo mjesto iz oblasti knjigovodstva.

Osim po odličnim rezultatima u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, Belmu će školske kolege i profesori pamtiti po njenoj blagoj naravi, skromnosti i spremnosti da pomogne drugima, lijepom osmijehu i uzornom ponašanju.

Belmi i njenim roditeljima upućujemo iskrene čestitke .

Želimo našoj Belmi puno sreće i uspjeha pri upisu na ekonomski fakultet.

Povezani postovi

Najaktivniji vijećnici Tešnja očekuju podršku građana zbog nove inicijative

Tekst svečane izjave vijećnika OV glasi: “Svečano izjavljujem da...

Doboj: Pronađen otuđeni putnički automobil i oružje

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode...

Privremena obustava saobraćaja u Tešnju

Općina Tešanj obavještava sve građane sa područja općine Tešanj...