Belma Ahmić, učenica generacije Mješovite srednje škole Tešanj za školsku 2022/ 2023. godinu

/

Na osnovu Pravilnika o utvrđivanju kriterija i načina izbora učenika generacije, Nastavničko vijeće Mješovite srednje škole Tešanj je na sjednici održanoj 25. 05.2023. godine proglasilo Belmu Ahmić učenicom generacije za školsku 2022 / 2023. godinu.

U konkurenciji za titulu učenika generacije našlo se jedanaest učenika: Belma Ahmić, Nedžad Hadžikadunić, Safija Ahmić, Emina Čaplja, Ferida Šišić, Harun Hasičić, Adna Krličević, Ilma Omahić, Almira Čakanović, Adis Dizdarević i Kerim Dizdarević.

Svako od vas zaslužuje pohvale za uloženi rad i trud tokom školovanja. Čestitamo, ponosni smo na vaše znanje i uspjeh u nastavnim i vannastavnim aktivnostima .

BELMA AHMIĆ

Učenica generacije Belma Ahmić rođena je 30.09.2004. godine u Tešnju. Osnovnu školu “Džemal Bijedić ” u Miljanovcima završila je s odličnim uspjehom i primjernim vladanjem. Bila je član folklorne sekcije, sekcije prve pomoći i sportskih sekcija.

Godine 2019.  upisuje Mješovitu srednju školu, zanimanje Poslovno- pravni tehničar. Uz odličan uspjeh (5,00) i primjerno vladanje , kroz cijelo srednjoškolsko obrazovanje aktivno je sudjelovala u radu Vijeća učenika i vannastavnim aktivnostima iz stručnih predmeta u kojima je ostvarivala zapažene rezultate . Sudjelovala je i na PIT Adria Summit konferenciji koja joj je približila svijet poduzetništva i motivisala da nastavi svoje školovanje u struci . Na Festivalu rada u Tuzli Belma je osvojila drugo mjesto iz oblasti knjigovodstva.

Osim po odličnim rezultatima u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, Belmu će školske kolege i profesori pamtiti po njenoj blagoj naravi, skromnosti i spremnosti da pomogne drugima, lijepom osmijehu i uzornom ponašanju.

Belmi i njenim roditeljima upućujemo iskrene čestitke .

Želimo našoj Belmi puno sreće i uspjeha pri upisu na ekonomski fakultet.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Dr. Omer Bedak za ZOS radio: Zdravstvo je uvijek aktuelna tema

Gost ZOS radija bio je mr. sc. med. Omera...

Mješovita srednja škola nagrađena za najbolji srednjoškolski projekat “Škole budućnosti ” u oblasti robotike

Kako bi se obilježila uspješna dvogodišnja implementacija, u saradnji...

Amar Muratović: Podrška načelnika Tukića u izradi i realizaciji projekata Omladinske banke Doboj jug

U našoj trećoj emisiji podcasta Mikrofon zajednici razgovarali smo...