Doboj Jug: Pušten u rad novoizgrađeni bunar na izvorištu “Havdine”

/

S ciljem osiguranja dodatnih količina pitke vode za stanovništvo i privredu, Općina Doboj Jug je 29.09.2022. godine sa JKP “VIS” d.o.o. Doboj Jug potpisala Ugovor o izvođenju radova na projektu “Izgradnja bunara B2-A na izvorištu Havdine”.

Finansiranje projekta je realizirano iz sredstava po Sporazumu o zajedničkom učešću u realizaciji projekata iz Programa utroška sredstava vodnih naknada za 2022. godinu zaključenog između Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK-a i Općine Doboj Jug, te iz budžetskih sredstava Općine Doboj Jug.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova, nakon provedenog postupka javne nabavke i e-aukcije iznosila je 86.569,00 KM sa uključenim PDV-om, a radove je u propisanom roku izvelo JKP “VIS” d.o.o. Doboj Jug.

Uporedo sa ovim projektom na vodozahvatu izvorišta “Havdine” izvršena je i nabavka i instalacija savremene hlorne stanice vrijedne 27.217,00 KM, a sredstva su osigurana iz Budžeta Općine Doboj Jug.

Danas je u prisustvo predstavnika Vlade Zeničko-dobojskog kantona, pomoćnika ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Anera Omeragića, Općinskog načelnika Mirnesa Tukića, v.d. direktora JKP “VIS” Maida Buljubašića, vijećnika i gostiju pušten u rad novoizgrađeni bunar B2-A.

Po izjavama učesnika partnerski odnos Vlade Zeničko-dobojskog kantona i nadležnih ministarstava i Općine Doboj Jug nastavit će se i u narednom periodu, a sve sa ciljem kreiranja kvalitetnijih uvjeta života građana općine Doboj Jug i Zeničko-dobojskog kantona.

Na ovaj način uz potrebne količine pitke vode za stanovništvo i privredu osiguran je i njen kvalitet u skladu sa propisanim standardima.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Iz kuće u Bobarama ukraden TV

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK, u vremenskom periodu od...

Detalji saobraćajne nesreće koja se dogodila u Mravićima

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK, jučer oko...

Tešanj bogatiji za 5 beba

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako je na...

Šahovski spektakl: Svečana završnica četvrtog maja u Tešnju

U subotu 04.maja održat će se posljednje kolo šahovskog...