Izdato narandžasto upozorenje zbog jakih lokalnih pljuskova

/

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je narandžasto upozerenje za regije Sarajeva, Tuzle, Banje Luke, Foče, Prijedora i Višegrada zbog jakih lokalnih pljuskova.

Uz jače pljuskove lokalno može pasti 15-30 litara kiše za jedan sat što može usloviti probleme sa bujicama i u urbanim sredinama.

U Bosni se danas očekuju obilniji pljuskovi, dok se u Hercegovini padavine očekuju u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 18 i 24 stepena Celzija, a na jugu zemlje do 27 stepeni Celzija.

Nestabilno vrijeme u našoj zemlji zadržat će se i u narednim danima. Obilne padavine u proteklom periodu dovele su do poplava, zbog čega je u USK je proglašeno stanje prirodne nesreće.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Sporni tenderi koje su dobili Kinezi: Prijavljen direktor EPBiH i još nekoliko osoba

Kineska kompanija Dongfang Electric International Corporation u proteklom periodu...

Održana prva radionica u okviru projekta DANOVA NEXT

DANOVA NEXT predstavlja nastavak projekta DANOVA, koji je uspješno...

Večeras se vraća prva grupa hadžija u Bosnu i Hercegovinu

Prva grupa hadžija i hadžinica u utorak navečer, 25....

Norwegian Air Sweden ponovo uspostavio avioliniju za Oslo

Kako je i najavljeno, u petak je aviokompanija Norwegian...