Posvađao s djevojkom i ubio je, pa dva dana spavao pored nje

/

Okrutan zločin dogodio se prošle sedmice u Mariboru. 27-godišnja državljanka Srbije, koju je policija pronašla mrtvu u Mariboru, bila je žrtva svog 20-godišnjeg partnera, javljaju slovenski mediji. Prije ubistva navodno je došlo do svađe te je ona pretučena, a nakon toga ju je 20-godišnjak zadavio.

Komšinica je za Slovenske novice rekla da je u četvrtak oko 23 sata čula vrisku iz susjednog stana te da neko viče “Pusti me na miru”.

Tijelo je nađeno dva dana kasnije.

Slovenske novice pišu da je 20-godišnji Lazar Terentić ubio svoju djevojku, 27-godišnji Emiliju Mahmutović te da je dva dana spavao uz njeno tijelo.

Kako piše 24ur.com, 20-godišnji državljanin Slovenije u prošlosti je više puta bio liječen zbog nasilja.

U subotu nađeno tijelo

Darko Nerat, načelnik Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave Maribor, pojasnio je da je u subotu oko 14 sati u stanu u Mariboru pronađena mrtva 27-godišnja državljanka Srbije.

Njena partner je odmah uhapšen.

Kako su dalje utvrdili policijski službenici, osumnjičenik i oštećena su se kasno navečer 25. maja ozbiljno posvađali i potukli, a partner ju je navodno više puta udario u glavu, a potom i zadavio.

Nazvao majku i rekao da mu je partnerica dobro iako su se potukli

Iste večeri osumnjičenik je nazvao svoju majku i obavijestio je da su se on i njegova partnerica posvađali i potukli. Sljedeće jutro ponovno je nazvao majku i uvjeravao je da je s njegovom partnericom sve u redu te da će o incidentu obavijestiti i njenu rodbinu.

Za to vrijeme osumnjičenik je zbog ozlijeđene ruke i noge otišao i na hitnu u mariborsku bolnicu, gdje je izjavio da je ozlijeđen dok se tukao sa svojom partnericom te udario u rub kreveta. U bolnici mu je pružena liječnička pomoć te se vratio kući.

maja je majka zvala žrtvu, no kćerka joj se nije javljala. Ubica ju je povratno nazvao i rekao da ona spava jer je ozlijeđena jer su se potukli.

Obdukcijom koju je naložio dežurni mrtvozornik utvrđeni su tragovi davljenja i teške ozljede glave. Prema riječima patologa, smrt je nastupila u noći s 25. na 26. maja. Osumnjičenik je priveden istražnom sudiji koji mu je odredio pritvor.

Prijeti mu od 5 do 15 godina zatvora

Propisana kazna za takvo ubistvo kreće se od pet do 15 godina.

Kako su naveli iz policije, ubica je više puta procesuiran zbog nasilja, 2021. zbog osnovane sumnje u porodično nasilje i lakše tjelesne ozljede koje je nanio majci. Godine 2022. suđeno mu je za narušavanje javnog reda i mira jer je u centru grada napao stranog turistu.

Nekoliko puta mu je suđeno zbog posjedovanja droga.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tešanj: Iz vozila ukraden radio-kasetofon

Kako je saopćeno iz MUP ZDK dana 23.06.2024. godine,...

Stravična nesreća: Jedna djevojka poginula, dvije povrijeđene

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na...

Tešanj: Krađa na auto otpadu u Raduši

Prema zvaničnim informacijama iz MUP ZDK u vremenskom periodu...

Tešanj: U Cerovcu opljačkana vikendica

Prema zvaničnim informacijama MUP ZDK, u vremenskom periodu od...