Arnel Isak o političkoj stranci koju osniva: Bit će tu malo jači ljudi

/

Svečana ceremonija povodom osnivanja nove političke stranke u Bosni i Hercegovini – Snage naroda, planirana je 14. jula u 18 sati u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, potvrdio je za Faktor jedan od osnivača stranke, nezavisni federalni zastupnik Arnel Isak.

Kazao je da još ne može otkriti informaciju ko je osim njega osnivač jer su, kako tvrdi, “u pitanju malo jači ljudi”.

Ipak, ne krije da će se ovom političkom projektu prikloniti “neka zvučna imena”.

– Bit će zvučnih imena, bit će tu i neki gradonačelnici. Fokus će biti na povratku mladih, novim investicijama, povećanje penzija. Općenito na svemu onom što je potrebno građanima, bez suvišne priče i praznih obećanja. Interes građana će nam biti na prvom mjestu – poručio je Isak.

Faktor je imao uvid u stranački program Snage naroda. Navode, između ostalog, da su bezrezervno odlučni u suzbijanju prakse nelegalnog bogaćenja, korupcije, nepotizma, političkog despotizma, anarhije na skoro svim nivoima i strukturama vlasti, “kao i dovođenja u pitanje suvereniteta naše države Bosne i Hercegovine”.

Snagu i nadahnuće našeg političkog djelovanja crpimo iz višestoljetne nezasite želje naših naroda za slobodom, jednakošću, jednakopravnošću i progresom. Radit ćemo prvenstveno na jačanju političkog jedinstva bošnjačkog naroda, te njegovom duhovnom i materijalnom uzdizanju uz potpuno poštivanje pod istim uvjetima prava drugih naroda i građana i stvaranja uvjeta za ravnopravnost svih naroda i građana bez primjesa bilo kojeg oblika diskriminacije ili prava brojnijeg.

Kada je u pitanju razvoj i očuvanje nacionalnog, vjerskog i kulturnog identiteta Bošnjaka, za sebe ne tražimo ništa više, a ni manje, što nismo spremni osigurati drugim narodima, ali i svim građanima Bosne i Hercegovine- navodi se u programu stranke.

Između ostalog, Snaga naroda zalaže se i za redovnu i doživotnu naknadu boračkoj populaciji i svim žrtvama protekle agresije, te njihovo penzionisanje.

Povezani postovi

Stranka Šemsudina Mehmedovića izabrala potpredsjednike: Ovo su imena

Danas je održana prva konstituirajuća sjednica Glavnog Vijeća stranke...

Demant na saopštenje Naše stranke od 18.02.2024.

S obzirom na nedavno saopštenje Naše stranke objavljeno na...

Neke finansirale stranke, a neki sami sebe: Političari na društvene mreže potrošili stotine hiljada maraka

Društvene mreže su postale apsolutni hit među političarima, a...

Dogovor lidera kratko trajao, Izborni zakon prva žrtva

Nekoliko dana nakon što su lideri političkih partija koje...