Horor kod Visokog: Uočene povrede na glavi šumara koji je pronađen mrtav pored zapaljenog automobila

/

Leš muškarca, za kojeg se sumnja da se radi o šumaru Seadu Obralija (55 godina) iz Kaknja, nije izgorio, ali jeste zapaljen automobil koji je jučer pronađen pored leša i potoka u mjestu Kondžilo kod Visokog – potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek.

Obralija je još 13. juna otišao na posao, a njegov je nestanak dan kasnije prijavio brat te je proteklih dana vršena potraga.

“Leš je pronađen jučer oko 14.40 sati u potoku i pored izgorjelog automobila Golf 2. Tijelo je bilo pored vozila i nije ugljenisano, ali će se obdukcijom utvrditi identitet te način na koji je nastala smrt.

Istragom će se utvrđivati i zašto je zapaljen automobil. Naime, na glavi muškarca pronađena je povreda, koja je najvjerovatnije nastala od vatrenog oružja pa će se, sada, utvrđivati da li se radi o povredi vatrenim oružjem, odnosno ubistvu ili eventualno o samoubistvu”, kaže Fišek, koji dodaje da je u blizini pronađen i pištolj te će se utvrđivati i da li je to vatreno oružje pripadalo Obraliji.

Uviđaj na licu mjesta trajao je nekoliko sati i do kasno navečer, a za danas je, dodaje Fišek zakazana i obdukcija pronađenog leša.

Na području tog kantona, na području Općine Olovo, još se traga i za nestalim Hamidom Ferhatovićem (57 godina), koji se od kuće udaljio 30. maja. Tokom portage u šumi je pronađena njegova sjekira, ali za njim se još traga, piše radiosarajevo.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zenice nastradao vozač kamiona

U Nemili kod Zenice desila se teška saobraćajna nesreća. Iz...

Maglaj: Od jednog lica oduzet ecstasy

U ulici Aleja Ljiljana općina Maglaj, u objektu "MOZZART...

Tešanj: U Šijama policajci pronašli ukradeno gorivo

Na području mjesta Šije općina Tešanj, policijski službenici Policijske...

Pronađen automobil kojim su pljačkaši pobjegli s dva miliona maraka

Automobil Seat, za koji se sumnja da je korišten...