Kantonalna bolnica Zenica i ove godine će vršiti prijem donacija kurbanskog mesa

/

Javna ustanova Kantonalna bolnica Zenica  će i ove godine vršiti prijem donacija kurbanskog mesa.

“U skladu sa navedenim, molimo vas da u predstojećim danima Kurban Bajrama pokažete solidarnost sa pacijentima KB Zenica i kroz donacije kurbanskog mesa omogućite, kako kvalitetniju ishranu korosnicima naših usluga, tako i pomoć Bolnici. Sve zainteresirane molimo da nas kontaktiraju putem kontakt brojeva i osoba, navedenih na kraju obavijesti, kako bi dogovorili detalje o isporuci doniranog mesa”, navode iz Kantonalne bolnice Zenica.

Prijem kurbana se organizuje u saradnji i po savjetima Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zeničko-dobojskog kantona.

Svi koji namjeravaju donirati meso Kantonalnoj bolnici Zenica da se pridržavaju sljedećih uslova pod kojima se može primiti kurbansko meso:

Možemo primiti meso životinja poznatog porijekla, prethodno pregledanih životinja od strane ovlaštenih veterinarskih organizacija, uz posjedovanje potvrda o zdravstvenoj ispravnosti.

Stručni savjet je da meso koje primamo bude u jednom komadu, odnosno većim komadima, radi lakšeg skladištenja i daljeg upravljanja, pa ne možemo primati prethodno rasparčano i usitnjeno meso.

Ne možemo primiti glave životinja, unutrašnje organe, iznutrice, ogoljene kosti, i druge neprikladne dijelove zaklanih životinja.

“Molimo donatore da se pridržavaju navedenog čime ćemo izbjeći neprijatnosti vraćanja mesa sa mjesta prijema. Naši kontakt telefoni su  Bolnica: 032 447 010 – tehnički sekretar,  fax: 032 226 576, E mail: tehnickisekretar@kbze.ba“, navodi se u obavijesti.

Osobe zadužene za prijem mesa Senahid: 061 400 716 i Fatima: 062 458 673., piše Zenit. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Postignut dogovor o značajnom poboljšanju u organizaciji odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama na području ZDK-a

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona...

ZDK preuzeo isplatu dječijeg doplatka nakon izmjena federalnog zakona

Nakon što je prošle godine donesen federalni zakon kojim...

Zenička policija uhapsila muškarca s potjernice, prijetio hladnim oružjem

Zenička policija u večernjim satima u zeničkoj ulici Bistua...

I danas potpuna obustava saobraćaja na putu Nemila-Topčić Polje zbog radova

Za danas je najavljen nastavak radova na magistralnom putu...