Firma pobijedila na tenderu iako je osnovana mjesec dana nakon što je raspisan

/

Istaknuto je da su na tender pristigle tri ponude, a jedna je bila prihvatljiva i to grupe ponuđača „Eko euro tim“ i „Vodoprivreda“

“Vode Srpske” odlučile su da posao investicionog održavanja vodoprivrednih objekata težak čak 37,1 milion maraka u 11 opština i gradova daju preduzećima „Eko euro tim“ iz Krupe na Vrbasu i tek osnovanoj firmi „Vodoprivreda“ iz Banje Luke.

Kako je navedeno u obavještenju o dodjeli ugovora ove dvije firme će vršiti investiciono i redovno održavanje vodoprivrednih objekata na teritoriji Prijedora, Gradiške, Bijeljine, Kozarske Dubice, Srpca, Broda, Dervente, Modriče, Šamca, Donjeg Žabara i Pelagićeva u naredne četiri godine.

Istaknuto je da su na tender pristigle tri ponude, a jedna je bila prihvatljiva i to grupe ponuđača „Eko euro tim“ i „Vodoprivreda“.

Interesantno je da je tender za nabavku investicionog i redovnog održavanja raspisan 10. marta ove godine, a firma „Vodoprivreda“ osnovana je čak mjesec dana kasnije, tačnije sredinom aprila, piše Capital.

Tako je firma koja postoji tek dva mjeseca od države dobila ugovor vrijedan desetine miliona maraka.

Kao vlasnik i direktor preduzeća „Vodoprivreda“ iz Banje Luke naveden je Marko Mazalica.

S druge strane, firma „Eko euro tim“ je u vlasništvu Dragiše Tubića koji je u rodbinskim vezama sa Narodnim poslanikom u Narodnoj skupštini RS Mladenom Ilićem.

„Vode Srpske“ su kako smo već objavili u toku prošle godine milionske ugovore podijelile pregovaračkim postupkom, a najvrjedniji takav ugovor težak 3,1 milion maraka za rekonstrukciju zaštitnih vodnih objekata na teritoriji Banje Luke, Prijedora, Gradiške, Laktaša i Srpca, piše fokus.ba

Povezani postovi

Kako je Ministarstvo obrazovanja FBiH raspodijelilo 575.000 KM, jesu li podnosioci zahtjeva ispunili kriterije?

Federalni revizori u Izvještaju o finansijskoj reviziji Federalnog ministarstva...

Četveročlanoj porodici u BiH mjesečno treba 3.500 KM: Cijela plaća ide za hranu

Sindikalna potrošačka korpa iz mjeseca u mjesec cjenovno je...

Sindikalna potrošačka korpa se opasno približila 3.000 KM

Sindikalna potrošačka korpa koju je Savez samostalnih sindikata Bosne...

Ko su najveći uvoznici u BiH?

U prva tri mjeseca 2024. godine najveći uvoznik na...