Danas održan glavni pretres: Suada Huskića brani osuđivani advokat

/

Kako smo već ranije pisali, optuženi načelnik Tešnja Suad Huskić je kao službena osoba u Federaciji BiH iskoristio svoj službeni  položaj i službena ovlašćenja, pribavio korist drugom, čime je počinio krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlašćenja iz člana 383. stav 1. KZ F BiH, zbog čega je i potvrđena optužnica.

Danas, 03.07.2023.godine je bio glavni pretres u krivičnom predmetu ovog suda broj: 39 0 K 069213 23 K protiv Suad Huskić i Arijana Brkić, zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlašćenja iz člana 383. stav 1. KZ F. Glavni svjedok je bio Nermin Deljkić, te je bilo više svjedoka na saslušanju.

Advokat načelnika Tešnja, Suada Huskića je Nermin Vila.

Za one koji ne znaju protiv advokat Nermina je 2017.godine potvrđena optužnica  i ranije je bio osuđivan.

Kako piše Žurnal protiv advokata Vile je 2017. potvrđena optužnica u kojoj ga tužioci terete da je u grupi Alije Delimustafića nezakonito knjižio napuštene stanove u Sarajevu, čime je protivpravno stečena korist od 10 miliona KM.

Kompletan tekst možete pročitati OVDJE

Osobe koje su osumnjičene ili optužene za krivična djela  imajte u vidu presumpciju nevinosti  iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Pitanje građana: Da li je u Tešnju došlo do povećanja broja vozila?

Jednog našeg čitatelja, zbog sve većih saobraćajnih gužvi u...

Poznati nosioci lista za Općinsko vijeće Tešanj

Rok za predaju lista je istekao ove sedmice i...

Tešanj: Sa računa u banci ukradeno preko 2000 KM

U službene prostorije Policijske stanice Tešanj obratio se Lj.I....

Tešanj: Danas izmještanje neeksplodiranog ubojnog sredstva iz Blaževaca

Prema informacijama iz Civilne zaištite općine Tešanj danas u...